„Visos šitos midijos atkeliavusios iš Prancūzijos regiono Bretanės.

Jeigu midiją paspaudinėjus yra pasipriešinimas – reiškia jos dar gyvos. Jeigu midijos yra mirusios, aš tokių nenaudoju. Gyvų midijų su pirštu niekaip negalima atidaryti.

Visos šios midijos dar buvo gyvos prieš 15 minučių, bet po truputį jos pradės nebekvėpuoti, tad tokiu atveju – laukti nebereikėtų. Nieko tokio, jeigu paliksime jas tik 10 minučių, bet jei buvo paliktos visą dieną – tikrai blogai“, – pasakojo prancūzų šefas O. Criou.

Pasak Olivier, midijas reikia laikyti šaldytuve, tačiau, kai jas jau ruošiame – geriausia jas drėkinti šlapiu popieriniu rankšluosčiu, juk norime jas išlaikyti gyvas.

„Pripilti paprasto vandens nereikia, juk čia yra atlantinių vandenų gyvūnas, tad paprasto vandens iš krano tikrai nereiktų pilti, nes tai negerai. Mes neturime galimybės nubėgti į paplūdimį ir parnešti sūraus jūros vandens, jei tokia galimybė būtų – tada midijas būtų galima palikti jūros vandeny visą dieną. Paprastame vandeny midijų nereiktų palikti, bet šiek tiek padrėkinti, norint išlaikyti tinkamą jų temperatūrą – reikėtų, kad joms nebūtų karšta“, – teigė prancūzų virtuvės specialistas.

Midijų sezono pradžia prasideda liepos mėnesį, o pats jų pikas – rugsėjo, spalio mėnesiais. Tad prekybos centruose jau tuoj pasirodys midijos. O Olivier atskleidžia patį tinkamiausią receptą joms paruošti.

Olivier Criou ruošia midijas

Midijoms paruošti reikės šalotinių svogūnų ir petražolių. Šalotinius svogūnus susmulkinkite ir paskleiskite per visą kaitlentę su trupučiu sviesto. Kai pradės kepti svogūnai, sudėkite midijas ant viršaus ir lauksite, kol visos midijos atsivers.

Olivier Criou ruošia midijas

Kai visos bus atidarytos – įpilkite sidro. Į midijas galima pilti ir vyno, bet šis metodas – bretoniškas.

Olivier Criou ruošia midijas

Viską gerai išmaišykite. O kai midijos jau beveik iškepusios, įpilkite šiek tiek grietinėlės. Ją reikia pilti paskutinę minutę. Geriausia naudoti pačią riebiausią grietinėlę, nes bus tikrai skaniau.

Olivier Criou ruošia midijas

Iš viso midijos kepa iki 10 minučių.

Olivier Criou ruošia midijas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)