Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
midijos
32 straipsnių
Jūros gėrybių asortimentu norisi mėgautis ne tik per atostogas šiltuose kraštuose ar viešint ištaiginguose restoranuose, bet ir namuose. Pasak garsaus šefo Egidijaus Lapinsko, būtent midijos yra ta moliuskų rūšis, kurią nesunkiai galima perkelti į namų virtuvę ir per gana trumpą gaminimo laiką paruo...
Europos Komisija, pritarus daugumai ES valstybių narių, į Sąjungai susirūpinimą keliančių invazinių svetimų rūšių sąrašą, kitaip vadinamą ES invazinių rūšių sąrašą, įtraukė 22 naujas augalų ir gyvūnų rūšis. Šiame sąraše yra sausumos ir vandens augalų, vėžiagyvių, moliuskų, vabzdžių, roplių, žuvų, pa...
Jei iki šiol midijos jums asocijavosi su prabangiais restoranais ir patyrusiais virtuvės šefais, turime gerą žinią – iš tiesų tai lengviausiai paruošiami moliuskai. Šios jūrų gėrybės ne tik skanios, maistingos, bet ir greitai pagaminamos. Be to, šiltuoju metų sezonu jas gaminti galima ir ant grilio.
Jeigu mėgstate balandėlius ar įdarytas daržoves, sužinokite, kaip greitai ir skaniai įdaryti midijas.
Vasara pamažu eina į pabaigą, tačiau grilio sezonas dar nesibaigia. Griliuose lietuviai aktyviai gamina ir rudenėjant, be to, vis dažniau leidžiasi ir į įvairiausias kulinarines keliones bei eksperimentuoja su receptais.
Manote, kad namuose ruošdami jūrų gėrybių karalienes užtruksite daug laiko? Alfas nustebins, kad midijas pasigaminti taip paprasta, kaip išvirti makaronus. 1 kg midijų su kiautais 1 vidutinio valgomojo svogūnėlio 1 didesnio saliero stiebo Ryšulėlio krapų 5–6 vyšninių pomidorų 2 skiltelių česnako 1 v...
Po švenčių jaučiamės šiek tiek persivalgę. Štai patiekalas cozze „alla marinara“ – midijos tradiciniu Neapolio būdu, kuriame – vos 170 kalorijų. Midijos „alla marinara“ – sotus patiekalas. Sriubos lėkštėje patiekiame ne tik midijas bet ir jų sultinį, kuris itin skanus su paskrudinta duona. Mes naudo...
Po švenčių jaučiamės šiek tiek persivalgę. Štai patiekalas cozze „alla marinara“ – midijos tradiciniu Neapolio būdu, kuriame – vos 170 kalorijų.
Valentino diena yra puiki proga paįvairinti kasdienybę ir į santykių rutiną įnešti naujų spalvų. Ir tam nebūtina skirti didelio biudžeto, skristi į kitą pasaulio kraštą ar vakarieniauti prabangiausiame restorane. Meilės dieną galima puikiai atšvęsti namuose, vakarą paverčiant ypatingu – nuo tam paru...
Kad Naujųjų Metų šventė būtų ypatinga, Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti jo šeimoje labai mėgiamas ir nepaprastai gardžias midijas su kario padažu. Tai yra prancūziškas patiekalas su azijietišku prieskoniu, kurio kvapas sukvies visą šeimą prie stalo.
Austrės šiandien yra prabangos, stiliaus ir gerovės simbolis ir saikingai vartojamas subtilus užkandis. Tačiau taip buvo ne visuomet.
Prancūzų šefas Olivier Criou pademonstravo, kaip teisingai reikėtų paruošti midijas. Jas jis gamino ant prancūziškos „plancha“ tipo kaitlentės.
Lankantis Italijoje, o ypač pietinėje jos dalyje, neįmanoma neparagauti Viduržemio jūros gėrybių. Vienos iš jų – midijos, kurias paruošti paprasta, o skonis ir vaizdas lėkštėje – lyg restorane. Galiu prisipažinti, kad tai – skaniausias maistas, kuris visuomet veikia tarsi afrodiziakas, nuo kurio vos...
Kaip ir daugelis tūkstančius metų egzistuojantys ir evoliucionuojantys dalykai, žinios apie maistą gali būti ir vertingos, ir visiškai bevertės. Štai keliolika su maistu susijusių mitų, dalis jų tiesa, bet dauguma – be pagrindo paplitę teiginiai, rašo portalas „Good Food“.
Austrės ir midijos dar visai neseniai laikytos prabangiu ir gurmanišku produktu, kurį ragauti išdrįsta ne kiekvienas. Vis dėlto maisto ekspertai ir prekybininkai pastebi netikėtą tendenciją – lietuviams ne taip gerai pažįstamos jūrų gėrybės vis dažniau atsiduria ne tik pirkinių krepšelyje, bet ir an...
Svečias atėjo, pavalgė ir išėjęs niekada nebesugrįš, o jį pakeis kiti lankytojai – tokiu verslo modeliu vis dar vadovaujasi nemaža dalis Palangos J. Basanavičiaus gatvės verslininkų.
Parduotuvėje perkant midijas, vyresnio amžiaus ponia nedrąsiai klausia: o kaip jas gaminate? Lietuvių virtuvėje šios kriauklės – vis dar šiokia tokia egzotika, nors pagaminti jas užtrunka vos keliolika minučių.
Parduotuvėje perkant midijas, vyresnio amžiaus ponia nedrąsiai klausia: o kaip jas gaminate? Lietuvių virtuvėje šios kriauklės – vis dar šiokia tokia egzotika, nors pagaminti jas užtrunka vos keliolika minučių.