Virtuvėje pūpsantis gyvas priekaištas prašosi nulupamas. O aš klausiu savęs, kas gali būti paprasčiau ir banaliau nei trinta moliūgų sriuba? Tikriausiai niekas.

Tačiau net ir nuobodžiausius dalykus galima paversti nekasdieniškais. Tam nereikia didelės fantazijos ar įgūdžių. Pakanka trupinėlio drąsos išbandyti viską, ką netikėtai randi šaldytuve ir aplink jį.

Kai šaldytuve apsigyvena įvairūs produktai, prakrapštytais pakuočių kampučiais, dažniausiai mane apima negera nuojauta. Jie tiksi it laikrodis ir primena apie savo besibaigiantį galiojimo laiką, džiūsta, vysta akyse ir prašosi sunaudojami, tarsi žinodami, koks negeras jausmas išmesti tai, už ką praėjusį savaitgalį sumokėjai nemalonią sumą pinigų.

Šįsyk sriubos puodui surinkau tokią kompaniją:

  • 1\4 didelio moliūgo (kaip dera skubantiems ir pritingintiems: grubiai nupjausčius odą, išskobus vidurius ir supjausčius kubeliais bus gera sauja moliūgo gabaliukų)
  • 2 svogūnus
  • kokoso pieno (radau šaldytuve pusę skardinės)
  • prieskonių: masalos ir cinamono (bus tobula, jei nepagailėsite ir šafrano)
  • sūdytos lašišos (koks 100 g, bet gali būti ir daugiau)
  • liesos varškės (radau pusę gabaliuko)
  • špinatų (buvo likę keli lapai nuo rytinių salotų)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Sriubos puode įkaitinu gerą šlaką aliejaus, įberiu masalos, kad maloniai įsigertų į aliejų, tačiau jei jos nėra namuose, tai ir nebūtina. Tuomet suberiu ten ketvirčiuotus svogūnus. Šiek tiek juos pakepu, kol šie subyra juostelėmis. Užberiu cinamono.

Sumetu moliūgų gabaliukus, užlieju juos verdančiu vandeniu iš virdulio tiek, kad vos apsemtų. Suverdu kuo karščiau apie 10 min. Per tą laiką itin smulkiai susikapoju sūdytą lašišą. Pusę jos suberiu į puodą, supilu kokosų pieno likučius ir viską sumalu elektriniu trintuvu.

Į tirštą sriubos masę įmetu likusią lašišą, įtrupinu varškę, kuri nuo karščio tampa maloniai tąsi, tačiau nepraranda formos.

Špinatų lapų galima ir nedėti, o jei norite – dėkite į sriubos lėkštę ir juos užpilkite sriubos mase. Jokiu būdu nevirkite špinatų, nes jie suteš.

Viską pabaigus galima palaukti kelias minutes, kad sriuba susigyventų. Jei turite šafrano, žiupsnelis jo kvapnumo šį patiekalą pakylės virš kasdienybės.