Paklaustas ar mėgsta gaminti, O. Gasanovas pasakoja, kad maistą ruošia su malonumu, bet kelionės užima didelę gyvenimo dalį, tad tam laiko lieka nedaug. Ypatingas metas Orijui – pusryčiai. „Kai nekeliauju ir būnu namuose, kiekvieną rytą gaminu pusryčius, nes tai vienintelis dienos metas, kai galiu skirti tam laiko. Negaminu labai įmantrių patiekalų, mėgstu košes, omletus, kiaušinienes“.

Viešėdamas „Delfi TV virtuvė“ naujoje filmavimo studijoje O. Gasanovas taip pat pasirinko receptą, kuris geriausiai atspindi jo aktyvų gyvenimo būdą. „Pasirinkau gaminti salotas su krabų lazdelėmis ir grūdėta varške, nes noriu parodyti, kaip gyvenu – greitai ir skubėdamas. Tai paprastai pagaminamas patiekalas, primenantis vasarą, kuri galėtų niekada nesibaigti.“

Pasiteiravus, ar keliaudamas suspėja pasimėgauti skirtingų šalių virtuvių įvairove, ar netenka užsukti ir į greito maisto restoranus, laidos „Orijaus kelionės“ vedėjas teigia, kad kelionių ritmas ne visada leidžia laikytis sveikos mitybos principų. „Manęs yra klausę, kodėl turistai mėgsta lankytis McDonald’s restoranuose, nes juk neįdomu, kai jie ir taip įsikūrę visose šalyse. Bet yra vietų, kuriose labai sunku rasti skanaus maisto. Tad McDonald’s restoranai tokiais atvejais yra aiškus, greitas ir saugus pasirinkimas“.

O. Gasanovas tikina turintis ir maisto ragavimo kelionėse taisyklę, kurią taiko atvykęs į kiekvieną šalį: „Svečiuodamasis šalyje stengiuosi lankytis vietiniuose restoranuose ir valgyti tradicinį maistą. Pavyzdžiui, būdamas Graikijoje, valgau ne itališką maistą, lankausi graikiškuose restoranuose.“

Viešėdamas įvairiose šalyse žinomas laidų vedėjas turi galimybę išmėginti daug skirtingų virtuvių, tačiau teigia, kad kelionėse išbandytų receptų pats nesistengia tiksliai atkartoti. Orijus sako, kad iš ragautų patiekalų pasisemtas idėjas savo virtuvėje pritaiko savaip.

Pasak O. Gasanovo, kiekvienos šalies virtuvė gali pasiūlyti ką nors unikalaus, todėl daugelyje jų turi pamėgtų patiekalų. „Labai mėgstu Vidurio Rytų, taip pat Japonijos, Italijos virtuves. Tačiau savo patiekalus favoritus turiu kiekvienoje šalyje, tad atvykęs į kažkurią iš jų, iškart žinau, ko norėsiu paragauti.

Mėgstu graikišką tzatziki (jogurtinį padažą su agurkais ir česnakais), Meksikoje – takus ir kesadiljas, Peru – sevičė, o Ukrainoje valgau barščius. Be to labai mėgstu ir mamos ruoštus kotletus su bulvių koše ir burokėlių salotomis,“ – pasakoja pašnekovas.

Ruduo – tikras gėrybių metas, pasiūlantis įvairių ingredientų įvairovę. Orijus teigia neturintis specialių receptų iš labai mėgstamų grybų, tačiau taip pat turi priežasčių, dėl kurių kasmet laukia rudens: „Rudens laukiu vien dėl moliūgų sezono. Juos mėgstu paruošus įvairiai – ir keptus, ir iš jų pagamintas trintas sriubas.“

Salotos su krabų lazdelėmis ir grūdėta varške

Ingredientai (1 asm.):

4-5 krabų lazdelių, 1 indelio grūdėtos varškės, 2 pomidorų, kalendros (arba kitų žalumynų pagal skonį), svogūnų laiškų, juodos duonos riekės, druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:

1. Supjaustykite krabų lazdeles smulkiais gabalėliais.
2. Smulkiai supjaustykite pomidorus, susmulkinkite svogūnų laiškus ir kalendrą.
3. Paruoštus ingredientus sudėkite į indelį ir užpilkite grūdėta varške.
4. Salotas pagardinkite druska ir pipirais, šalia pridėkite duoną.

„Delfi TV” eteryje jau startavo naujas sezonas, kuriame kiekvieną trečiadienį, 21 val. galite stebėti gyvenimo būdo laidą „Orijaus kelionės“. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)