Todėl Gian Luca nori palengvinti visiems „galvos skausmą“ užgriuvus netikėtiems svečiams ir dalijasi idėjomis, kaip paruošti vaišes iš to, kas yra šaldytuve. Šefas džiaugiasi, kad jis yra be galo laimingas žmogus, nes žmona jam leidžia pusę šaldytuvo užkrauti itališkais, o pusę – lietuviškais maisto produktais.

Taigi Gian Lucos pagaminti beveik itališki greiti užkandžiai su lietuviškais ingredientais turėtų patikti ne tik vaišes ruošiantiems, bet ir svečiams. O kokios vaišės be deserto? Ali siūlo savaip pagaminti populiarųjį sūrio pyragą.

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Receptais garsūs šefai dalijosi kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Užkandžių asorti su Rambyno sūriu

  • 3 pakuotės užkandinio sūrio mini lazdelių
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 1 pakuotė plonai pjaustyto saliamio (arba kitos šalto rūkymo dešros)
  • 1 pakuotė plonai pjaustyto vytinto kumpio
  • 500 g nedidelių slyvinių pomidorų
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • Aliejus skrudinimui
  • Balzaminis actas
  • Žiupsnelis druskos
  • Švieži baziliko lapeliai

Gaminimas:

  1. Vienos sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti vytintu kumpiu ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5–10 minučių, kol kumpis gražiai apskrus.
  2. Antros sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti saliamio dešros griežinėliais. Tada juos apvolioti po porą kartų kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje apie minutę, kol gražiai apskrus.
  3. Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti vidų, įberti druskos, apversti pomidorus ir palikti juos, kad išbėgtų visas skystis.
  4. Trečios sūrio pakuotės gabaliukus supjaustyti griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustyti ir visų rūšių alyvuoges. Įdaryti pomidorus alyvuogių ir sūrio griežinėliais, įlašinti keletą lašų balzaminio acto, įdėti šviežio baziliko lapelį ir uždaryti nupjauta pomidoro viršūnėle.
Užkandžių asorti su Rambyno sūriu

Serviruoti visus užkandžius kartu, papuošti šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Sūrio pyragas su citrininiu kremu

Sūrio pyragas:

  • 180 g tradicinių sausainių
  • 60 g migdolų miltų
  • 90 g sviesto
  • 1/3 a. š. druskos
  • 500 g kreminio sūrio
  • 150 g cukraus
  • 120 g grietinėlės
  • 180 g kiaušinių masės (3–4 kiaušiniai)

Kremas:

  • 100 ml citrinų sulčių (1–2 citrinos)
  • 100 g cukraus
  • 145 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
  • 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
  • 120 g sviesto

Gaminimas:

  1. Susmulkinti/sumalti sausainius ir sumaišyti su migdolų miltais. Išlydyti sviestą ir supilti ant sausainių trupinių, gerai išmaišyti. Suberti į kepimo formą, išlyginti ir suformuoti pagrindą, atšaldyti šaldytuve. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, supilti grietinėlę, perplakti, sudėti kreminį sūrį ir vėl gerai perplakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant atšalusio pagrindo. Kepti iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  2. Kiaušinius ir trynius išplakti kartu su cukrumi iki purumo. Citrinų sultis pakaitinti iki 90°C ir iš lėto pilti ant kiaušinių plakinio nuolat maišant. Gautą masę supilti atgal į puodą ir vėl pastatyti ant ugnies. Nuolat plakant kaitinti, kol pradės standėti. Perpilti į vėsų indą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol sviestas visiškai ištirps ir gautą masę atvėsinti.
  3. Iškepusį pyragą geriausia palikti parai arba nors nakčiai pastovėti.

Prieš patiekiant apipilti citrininiu kremu. Skanaus!

Sūrio pyragas su citrininiu kremu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)