Savo virtuvės įrankius garsūs šefai surėmė atsinaujinusiose kulinarinėje-konditerinėje TV3 pokalbių laidoje „Gardu Gardu“, rašoma atsiųstame pranešime.

Gamindamas Italijoje pomidorų sezono metu populiarų patiekalą Luca atskleidžia dar daug įvairių Itališkos kultūros ir virtuvės paslapčių: paaiškina, kam jo močiutė naudodavo ryžių nuovirą, kodėl Šiaurės Italijos regionas Lombardija niekada negarsėjo savo patiekalais, ir kaip panaudoti cukinijas, kad nereikėtų jų siūlyti visiems kaimynams iš eilės.

Įdarytas pomidoras

Reikės:

  • 250 g ryžių
  • 4 didelių prinokusių kietų pomidorų
  • 100 g konservuotų cukinijų
  • 1 svogūno
  • 1 neluptos skiltelės česnako
  • 2 v. š. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio
  • žiupsnelio druskos
  • pipirų
  • ekologiško sultinio
  • 10 g alyvuogių aliejaus
  • balzamiko
  • šviežio baziliko

Gaminimas:

  1. Į verdantį sūdytą vandenį suberti ryžius ir apvirti 5 minutes.
  2. Nupjauti pomidoro viršūnėlę ir išskobti vidų.
  3. Įkaitintame aliejuje apkepti smulkiai supjaustytą svogūną kartu su nelupta česnako skiltele.
  4. Tada sudėti susmulkintas cukinijas ir išskobtą pomidorų vidų, trumpai pakepinti.
  5. Įdėti pagal skonį sauso sultinio.
  6. Suversti nukoštus apvirtus ryžius, įdėti kreminio mėlynojo pelėsio sūrio ir viską kepant gerai išmaišyti.
  7. Gauta mase įdaryti pomidorus, sudėti juos į kepimo indą ir uždengti nupjauta viršūnėle. Kepti 10 minučių iki 150°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi.
  8. Pagardinti balzamiku ir papuošti šviežio baziliko lapeliais.
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Prie virtuvės vairo stojęs šarmingasis Ali demonstruoja lengvai pagaminamą nuodėmės vertą desertą, atskleidžia žiūrovams keletą savo darbo paslapčių ir pateikia naudingų patarimų, pavyzdžiui, kaip lengvai susmulkinti lazdyno riešutus.

Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis

Biskvitui reikės:

  • 80 g lazdyno riešutų
  • 25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų)
  • 50 g cukraus pudros
  • 130 g (4 didelių kiaušinių) kambario temperatūros kiaušinio baltymų
  • 100 g cukraus

Šokoladiniam kremui:

  • 320 g grietinėlės
  • 320 g juodojo šokolado
  • 20 g sviesto

Papuošimui:

  • šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių)
  • žiupsneliio cukraus pudros

Gaminimas:

  • Lazdyno riešutus susmulkinti ir sumaišyti su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) ir cukraus pudra.
  • Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų.
  • Birų mišinį atsargiai įmaišyti lopetėle į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės.
  • Naudojant konditerinį maišelį masę paskleisti kepimo formoje ir kepti 18–20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Kol biskvitas atvės, paruošti šokoladinį kremą: užvirti grietinėlę ir užpilti ant inde suberto šokolado. Išmaišyti iki vientisos masės. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėti smulkintą sviestą ir maišyti, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi.
  • Naudojant konditerinį maišelį ant atvėsusio morenginio biskvito paskleisti šokoladinį kremą ir papuošti šviežiomis uogomis bei apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)