Anot žinomos laidų vedėjos, savaitgaliais, kai norisi pasilepinti, namuose visuomet pakvimpa pica. Tik ji būna gerokai kitokia nei esame įpratę – kur kas plonesniu paplotėliu. „Tiesa, pati tešlos picai neminkau, renkuosi parduotuvėje randamus picos paplotėlius, kurie yra plonyčiai, lavašo plonumo. Užtat priedų ir skonių tikrai netrūksta.

Jei minkyčiau tešlą, tikrai užtruktų ilgai, tačiau renkuosi greitą būdą tiesiog nusipirkdama paplotėlį, tad gaminimo laikas užtrunka tik tiek, kiek improvizuoju dėliodama ir parinkdama pagardus. Taip gaminimo laikas gerokai sutrumpėja, o ir kepti reikia labai trumpai, tik kol viskas sušyla ir išsilydo sūris. Tad mano virtuvėje pica priskiriama prie greitai pagaminamų patiekalų savaitgalio pasilepinimams“, – pasakoja šiokiadieniais rodomos laidos vedėja.

Pasiteiravus, kokius pagardus paprastai ji renkasi, Kristina sako, kad kaskart tai būna visiškai paprasti produktai.

„Padą dažnai tepu nuluptu ir su aliejumi bei čili sutrintu pomidoru arba į košę sutrintais marinuotais agurkais! Marinuoju agurkus su ciberžole ir medumi, paskui juos sutrinu su garstyčiomis ir tokia košele tepu paplotėlius. Na, o kiti pagardai dažniausiai priklauso nuo to, ką galiu rasti šaldytuve: kumpis, įvairus sūris, alyvuogės, svogūnai, pjaustyti žiedais, tie patys agurkai ar pomidorai, priklauso nuo to, kuo pateptas pats picos paplotėlis“, – vardija K. Pocytė

Kristina Pocytė virtuvėje

Ji priduria, kad tepdama picos pagrindą slaptuoju ingredientu visuomet tampančiu marinuotų agurkėlių ir medaus padažu, ant picos ji deda taip pat marinuotus agurkus, kumpio, sūrio, alyvuogių, šviežių petražolių, grybų ir svogūnų, pjaustytų žiedais ar mažų marinuotų svogūnėlių. Kartais picą pagardina net ir peletrūnais, o ant iškeptos užberia šviežio baziliko lapelių.

Kadangi picai tinka bene visi produktai, Kristina juokauja, jog šaldymo kameroje radusi ir pienišką dešrelę – griebtų ir ją, jei tik šalia būtų grybų ar kaparėlių. Taip pat čia visuomet praverčia ir šviežios, šaldytos ar džiovintos prieskoninės žolelės, džiovinti pomidorai ar prieskonių mišiniai su česnaku.

„Renkantis pagardus svarbiausia nebijoti improvizuoti, bandyti ir ragauti. Dažnai juokauju, kad viskas, kur yra daug sūrio, yra skanu, tad tik vieninteliu atveju nekepčiau picos – jei namuose nebūtų sūrio“, – juokiasi K. Pocytė.

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją