18
Kitas

Sodrus šokoladinis „Kladdkaka“

Drėgnas ir sodraus skonio pyragas, kuris negali nepavykti

Norisi nustebinti artimuosius pyragu, bet dar neradote to vienintelio firminio recepto arba ieškote kažko naujo? „Iki“ konditeris Thierry Lauvray pranešime žiniasklaidai siūlo pasižvalgyti į geriausiai pasaulyje vertinamų kepinių topus – tūkstančių žmonių balsai išduos, ką namuose galima nesunkiai ir gardžiai išsikepti.

Pavyzdžiui, kulinarijos svetainė „TasteAtlas“ yra paskelbusi 2023-iųjų pyragų TOP. Gardumynai čia išrikiuojami remiantis ne žiuri, o pačių portalo vartotojų balsais. Geriausiai įvertintų tortų viršūnėje atsidūrė švediškasis šokoladinis „Kladdkaka“. Šis minkštas, tąsus, sodraus skonio pyragas jau užsitarnavęs ir liaupses socialiniuose tinkluose.

Antroje vietoje, kaip skelbia portalas, nedaug atsiliko lenkiškas sūrio pyragas „Sernik“, o trečiuoju pagal gerumą vartotojai išrinko čekų „Valašský frgál“, trapios tešlos pyragą su varškės, vaisių, aguonų ar kitokiais saldžiai įdarais.

„Nors esu ištikimas prancūziškomis kepinių tradicijomis, labai įdomu atrasti įkvėpimo ir kitų šalių skanėstuose. Švediškasis „Kladdkaka“ yra vienas populiariausių pačių švedų kepamų pyragų, kuris panašus į braunių ir lavos pyrago derinį. Iškeptas pyragas būna be galo drėgnas, šiek tiek tąsus, o viršuje jo tešla traški, tad tekstūrų skirtumas prideda dar daugiau malonumo“, – sako konditeris.

Didelis šio švediško pyrago privalumas tai, kad jam iškepti reikia tik 6 visai paprastų ingredientų, o orkaitę tereikės įjungti mažiau nei pusvalandžiui. Ištraukus iš jos kepinio vidurys dar turi likti šiek tiek minkštas ir gražiai drebėti pajudintas.

Pasak Th. Lauvray, „Kladdkaka“ receptas išsiskiria ir savo paprastumu: nereikės jokių įmantrių sugebėjimų, jis pavyksta net pradedantiesiems kepėjams, nereikės net virtuvinio kombaino.

Paprastai šis pyragas virsta tikra proga pasilepinti, kadangi yra pakankamai saldus. Jį mėgiama patiekti su plakta grietinėle ir vaisiais ar ledų kauburėliu. Labai gražiai atrodys ir tiesiog pabarstytas šiek tiek cukraus pudra ir papuoštas šviežiomis braškėmis, kitomis uogomis. Pavyzdžiui, šilauogėmis, kurių parduotuvėse netrūksta ištisus metus. Tamsi šokoladinė spalva gražiai kontrastuos su raudonomis, mėlynomis uogomis, o šios suteiks gaivos saldžiam desertui.

18
Kitas

Sodrus šokoladinis „Kladdkaka“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją