16
Kitas

Turkiškos piemenėlių salotos

„Kasmet su nekantrumu laukiu vasaros – tuomet maisto planavimas ir gaminimas tampa kur kas paprastesnis, nes į visus klausimus „ką gaminti?“ atsako kelionė į daržą. Nors mūsų turimas daržas yra nedidelis – vos kelios pakeltos lysvės, bet jose kasmet būtinai auginu bent keletą veislių pomidorų, nes mano vasara turi kvepėti pomidorais.

Na o kadangi uošviai yra tikri pomidorų auginimo entuziastai, tad pomidorų mūsų namuose niekada netrūksta jau nuo liepos mėnesio, o sulaukus rugpjūčio pomidorai karaliauja visur ir su viskuo. Mėgstu gaminti įvairias salotas, makaronus su pomidorų padažais, skaninti sriubas, rytines košes (ypač grikių), kepti pusryčiams fritatą su pomidorais.

Ž. Stumbrienė dalijasi keletu šeimos pamėgtų receptų su pomidorais.

Šiltos graikiškos pomidorų salotos

„Šį receptą parsivežiau prieš porą metų iš viešnagės Korfu saloje ir nuo to laiko taip pomidorus gaminu žiemą vasarą. Šis patiekalas labai paprastas, lengvai pagaminamas ir labai tinkamas, jei turite draugų vegetarų. Taigi jis yra vienas iš tų budinčių receptų, kur jei nieko nesugalvoji įdomaus, gamink pomidorus orkaitėje ir visi bus laimingi. Dalį pomidorų recepte galima keisti cukinijomis arba paprikomis. Pati skaniausia dalis valgant šį patiekalą yra mirkant duonos gabalėlius išvalgyti likusį padažą. Tad nepraleiskit progos pasimėgauti likučiai“, – Živilė dalijasi vienu šeimos mėgiamiausiu receptų su pomidorais.

Reikės:

700 g pomidorų
2 šaukštai raudonėlio
150 g fetos sūrio
Didelė sauja šviežio baziliko
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos
Čiabatos duonos pateikimui

Gaminimas:

* Pomidorus stambiai supjaustykite, apibarstykite raudonėliu, truputį padruskinkite (nepadauginkite druskos, nes fetair taip yra sūri) ir apipylę alyvuogių aliejumi išmaišykite rankomis, taip pomidorai geriau pasidengs aliejumi.

* Į indą skirtą kepimui dėkite pomidorus, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 200C orkaitėje apie 40min.

* Kol pomidorai kepa supjaustykite bazilikus ir fetą.

* Ant iš orkaitės išimtų pomidorų dėkite fetą ir bazilikus. Viską permaišykite.

* Patiekite karštą su čiabatos duona.
16
Kitas

Turkiškos piemenėlių salotos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją