Tobulo grikių garnyro receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

norimo kiekio birių grikių

½ brokolio

1 morkos

1 svogūno

2 skiltelių česnako

1 v. š. ghee sviesto

druskos

Gaminimas:

Grikius išvirkite jums įprastu būdu. Geriausia tiesiog kruopas nuplauti, suberti jas į puodą su vandeniu (santykiu 1 dalis grikių ir 2 vandens), įberti druskos, užvirti vandenį, uždengti dangčiu ir virti 12 minučių.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su ghee sviestu, sudėkite traiškytus česnakus, morkas, pačioje pabaigoje – brokolius.

Įpilkite pusę stiklinės vandens, pagardinkite prieskoniais, ant keptuvės uždėkite dangtį ir leiskite dar 5 minutes pasitroškinti.

Grikius ir keptas daržoves galima patiekti atskirai, tačiau itin gardu juos sumaišyti.