Šių patiekalų receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu gardu“, žada organizatoriai.
Įdaryta paprika
Reikės:
- 300 g kiaulienos faršo
- 4 vidutinės paprikos
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinėlės
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 skiltelės česnako
- druskos
- pipirų
- 1 arb. š. kiaulienos prieskonių
- rūkyto alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis.
- Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
- Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
- Kepti 40–60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“.
- Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu
Biskvitui reikės:
- 200 g kokoso drožlių
- 120 g cukraus pudros
- 60 g miltų
- 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)
- 250 g cukraus
Kremui:
- 240 g vandens
- 260 g cukraus
- 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros
- 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)
- 600 g sviesto
- 50 g romo
Gaminimas:
- Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.
- Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti.
Skanaus!