Šių patiekalų receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu gardu“, žada organizatoriai.

Įdaryta paprika

Reikės:

  • 300 g kiaulienos faršo
  • 4 vidutinės paprikos
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 1 arb. š. kiaulienos prieskonių
  • rūkyto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis.
  2. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
  3. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepti 40–60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“.
  5. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu

Biskvitui reikės:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 120 g cukraus pudros
  • 60 g miltų
  • 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)
  • 250 g cukraus

Kremui:

  • 240 g vandens
  • 260 g cukraus
  • 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros
  • 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)
  • 600 g sviesto
  • 50 g romo

Gaminimas:

  1. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.
  2. Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)