Trijų karalių šventės proga virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti įdarytą papriką. Tuo metu jo kolega Ali Gadžijevas kviečia išsikepti Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu.
Įdaryta paprika
© Organizatorių nuotr.

Šių patiekalų receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu gardu“, žada organizatoriai.

Įdaryta paprika

Reikės:

  • 300 g kiaulienos faršo
  • 4 vidutinės paprikos
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 1 arb. š. kiaulienos prieskonių
  • rūkyto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis.
  2. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
  3. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepti 40–60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“.
  5. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu
© Organizatorių nuotr.


Biskvitui reikės:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 120 g cukraus pudros
  • 60 g miltų
  • 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)
  • 250 g cukraus

Kremui:

  • 240 g vandens
  • 260 g cukraus
  • 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros
  • 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)
  • 600 g sviesto
  • 50 g romo

Gaminimas:

  1. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.
  2. Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Minkštučiai ir be galo kvapnūs veganiški pusryčių blyneliai (8)

Šie blyneliai be galo skanūs ir sužavės savo tekstūra – jie tokie minkštučiai, o jau...

Atostogos prie jūros – idėjos sveikiems užkandžiams paplūdimyje

Nors dauguma žmonių įprastai stengiasi laikytis sveikesnės mitybos principų, tačiau atėjus...

Desertas, kuriam neprireiks marių laiko: nepakartojamas šokoladinis pyragas (2)

Būna dienų, kai norisi kažko greito, paprasto ir skanaus. Šis desertas yra vienas tokių, kuriam...

Ant grotelių kepti desertai: dūmo aromatas nustebins smaližius

Be ant laužo keptos mėsos ar žuvies dažnas neįsivaizduoja savo vasaros iškylos, o ar esate...

Tinginių vakarienei – cukinijų blyneliai (3)

Šis receptas yra paprastas ir greitai paruošiamas, todėl itin tiks tingioms vakarienėms ....

Top naujienos

Lietuvoje bus karšta kaip pirtyje (9)

Visą savaitę Lietuvoje laikysis šilti, tvankūs ir lietingi orai

Kroatų treneris po finalo: leiskite man pasakyti vieną sakinį teisėjui Deschampsas: ar mes – gražūs čempionai? (345)

Kroatijos rinktinei nepavyko tapti devintąja pasaulio čempione istorijoje – išrinktųjų klube...

Dar viena Šaro pergalė: White'as lieka „Žalgiryje“ Toupane'o ateitis paaiškės greitu metu (8)

Amerikietis Aaronas White'as ir toliau rungtyniaus Kauno „Žalgirio“ komandoje. Praėjusią...

Oskaras Koršunovas Prancūzijos pergalę čempionate sutinka mylimosios šalyje: aplink tik džiaugsmas ir euforija (15)

Šiuo metu teatro festivalyje Pietų Prancūzijoje dalyvaujantys režisierius Oskaras Koršunovas ir...

Nežabota Kremliaus fantazija: NATO pajėgas Baltijos šalyse palygino su naciais (431)

Adažių poligone, Latvijoje, įsikurs tarptautinė NATO divizija „Šiaurė“, – tokia žinute...

Automobilių baterijų ateitis: ką naudosim ir kiek važiuosim? (13)

Pastarąjį dešimtmetį elektriniai automobiliai nebūtų galėję taip sparčiai tobulėti, jei...

Grenlandijoje mokslininkams pavyko užfiksuoti įspūdingą reginį (2)

Rytų Grenlandijoje mokslininkai vaizdo įraše užfiksavo neįtikėtiną įvykį: akimirką, kai...

Prinokę ir žali bananai turi skirtingą poveikį sveikatai: ką reikia žinoti? (20)

Vieni žmonės mėgsta pusžalius bananus, kiti – prinokusius iki rudumo. Tačiau ar tarp tokių...

Macronas šėlo VIP ložėje, Kroatijos prezidentė neatsiliko – dalijo bučinius ranką spaudė Putinas (164)

Pasaulio čempionato finale laimėjusios Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nevaldė...

Kaip Izraelis per 3 minutes numušė 5 sovietų „MiG'us“ (348)

1970 metų liepos 30 dieną Izraelio karinės oro pajėgos iš dangaus nubloškė penkis sovietų...