aA
Trijų karalių šventės proga virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti įdarytą papriką. Tuo metu jo kolega Ali Gadžijevas kviečia išsikepti Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu.
Įdaryta paprika
© Organizatorių nuotr.

Šių patiekalų receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu gardu“, žada organizatoriai.

Įdaryta paprika

Reikės:

  • 300 g kiaulienos faršo
  • 4 vidutinės paprikos
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 1 arb. š. kiaulienos prieskonių
  • rūkyto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis.
  2. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
  3. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepti 40–60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“.
  5. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu
© Organizatorių nuotr.


Biskvitui reikės:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 120 g cukraus pudros
  • 60 g miltų
  • 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)
  • 250 g cukraus

Kremui:

  • 240 g vandens
  • 260 g cukraus
  • 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros
  • 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)
  • 600 g sviesto
  • 50 g romo

Gaminimas:

  1. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.
  2. Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rauginti kopūstai ir silkė kitaip: iš naujo atrado nuo seno lietuvių mėgstamus receptus (24)

Nežinau, kaip jūs, bet raugintais dalykais virtuvėje aš niekada nesižavėjau. Sako, natūralu,...

Beata Nicholson: jei atsibodo kugelis – išbandykite cukinijų apkepą (32)

„Kai rašiau savo kepinių knygą, metus valgiau pyragus, pyragaičius, tortus, duoną, keksiukus,...

Rudenį namai pakvimpa pyragais: 3 receptai, kurie sušildys

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas . Argi tai neskamba...

Garsių virtuvės šefų paslaptys: kaip keptuvėje greitai išsivirti rudeninę sriubą ir nustebinti lengvai pagaminamu tortu (2)

Kol dar grybų sezonas nesibaigė ir vis dar turguje galima aptikti paskutiniųjų šviežių uogų,...

Iš viešnagės Amerikoje parsivežė ir naujų receptų: tikri amerikietiški pusryčiai ir jūsų virtuvėje (21)

Kiekvienas besisvečiuojantis Amerikoje greitai pastebi išskirtinius amerikiečių valgymo ir...

Top naujienos

Ar tikrai emigrantai kraunasi lagaminus? Skambina ir studentai, ir pensininkai (93)

Į kurią pusę labiau krypsta lietuvių akys: į Londoną ar į Lietuvą? Grįžtančių tikrai yra,...

Skandalu virtusi reforma varo į neviltį: mokiniai rado, kur gauti maisto – šluoja viską valgyklos visai ištuštėjo (201)

Netyla diskusijos ir skandalai dėl pasikeitusių reikalavimų mokyklų valgyklų patiekalams. Kol...

Gyvenimo audrų nublokšti gyvena sąvartyne: trijų kambarių „buveinė“ saugo liūdnas paslaptis (138)

Pokalbio pradžioje 63 metų buvusi kaunietė Nijolė tikino, kad Jonavos sąvartyne gyvena nuo 2012...

Diktatoriai ja žavėjosi, o Baltieji rūmai šiurpo dėl vizitų be jokio įspėjimo pilotui liepė apsukti lėktuvą, nes pamiršo nusipirkti sūrio (9)

Buvusi pirmoji Filipinų ponia Imelda Marcos veikiausiai viena prieštaringiausiai vertinamų šių...

Rimvydas Valatka. Kas rūpinasi Skvernelio kojinėmis ir Kirkilo bičiulių vynais? (69)

Kartą, kai Prezidentu buvo išrinktas Brazauskas, Prezidentūroje apsigyveno toks Buzūnas. Niekas...

Oficialiai išsiskyrė Natalija ir Sigitas Martinavičiai (25)

Verslininkas Sigitas ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičiai oficialiai pasuko skirtingais...

„Neptūnas“ po atkaklios kovos palaužė „Juventus“ pasipriešinimą (2)

Gerą formą demonstruojantis Klaipėdos „Neptūnas“ (6-1) turėjo vargo, tačiau sugebėjo...

Prabangių lėktuvų rinka kaista: parduodami net naudoti lėktuvai (24)

Įsigyti naudotą reaktyvinį verslo lėktuvą tampa vis sudėtingiau ir tai ženklas, jog prabangių...

Pardavęs žvejybos laivus įsigijo salą Tailande ir pavertė rojaus kampeliu

Jau keletą dešimtmečių vietiniai stengiasi paversti Koh Talu gamtos sanatorija. Jiems puikiai...

Rafailas Karpis apie gyvenimą su Elza ir Ana iš Ledo šalies: visus mano iššūkius užgožia džiaugsmai (1)

Operos solisto Rafailo Karpio po koncertų bei gastrolių namie laukia itin moteriškas kolektyvas –...