Skanių blynų!

Reikės:

stiklinė 240 ml

  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • ¾ stiklinės pieno
  • 1 kiaušinio
  • 3 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 2 žiupsnių druskos
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui
Purūs blynai su obuoliais

Gaminimas:

  1. Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, supilame pieną, išmaišome.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinio masę. Tešlą gerai išmaišome, pagardiname cinamonu.
  3. Obuolius nulupame, sutarkuojame stambia tarka ir šaukštu įmaišome į tešlą.
  4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, dedame po 1 valg. š. tešlos, suformuojame apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  5. Patiekiame dar karštus su uogiene ir grietine ar kitais mėgstamais pagardais.