Skanių blynų!
Reikės:
stiklinė 240 ml
- 2 vidutinio dydžio obuolių
- 1,5 stiklinės miltų
- ¾ stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1/3 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 2 žiupsnių druskos
- saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, supilame pieną, išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinio masę. Tešlą gerai išmaišome, pagardiname cinamonu.
- Obuolius nulupame, sutarkuojame stambia tarka ir šaukštu įmaišome į tešlą.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, dedame po 1 valg. š. tešlos, suformuojame apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Patiekiame dar karštus su uogiene ir grietine ar kitais mėgstamais pagardais.