Šonkauliukus skanaukite su keptomis bulvytėmis ir kopūstų salotomis.

2 porcijoms reikės:

700 g mėsingų kiaulienos šonkaulių
2 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. česnako miltelių
0,5 a. š. druskos
0,5 a. š. čili prieskonių
0,5 a. š. malto kumino
1 v. š. maltos paprikos

Barbekiu padažui reikės:

100 g pomidorų padažo
50 g vandens
2 v. š. baltojo vyno acto
1 a. š. vorčesterio padažo
šlakelio citrinos sulčių
druskos, pipirų
0,5 a. š. česnako miltelių
0,5 a. š. garstyčių miltelių
1 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. baltojo cukraus

Kopūstų salotoms reikės:

pusės nedidelio kopūsto
1 morkos
pusės citrinos
1 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
2 v. š. aliejaus
1 a. š. kmynų

Gaminame:

Pirmiausia paruošiame salotas, nes kuo ilgiau jos pastovi, tuo būna skanesnės. Plonai supjaustome kopūstą, morkas sutarkuojame. Įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame jos sultis, suberiame visus prieskonius. Maišome rankomis gerai paspausdami, padaužydami, kad daržovės išleistų kuo daugiau sulčių ir taptų minkštesnės.
Ruošiame šonkaulius. Indelyje sumaišome visus prieskonius. Šonkaulius nuplauname ir nusausiname, pašaliname plėvelę. Prieskonių mišiniu įtriname šonkaulius ir suvyniojame į foliją. Kepame 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
Paruošiame barbekiu padažą – visus ingredientus dedame į keptuvę, išmaišome, pakaitiname maišydami apie 10 min., kol padažas sutirštėja.
Po 2 valandų atidengiame foliją, šonkaulius aptepame barbekiu padažu (mėsingąją pusę) ir kepame dar 10–15 min.
Iškepusių šonkaulių iškart nepjaustome – leidžiame pailsėti kambario temperatūroje apie 10 min.
Valgome su keptomis bulvytėmis, kopūstų salotomis ir likusiu barbekiu padažu.

Skanaus!