4–5 porcijoms reikės:

500 g pievagrybių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
2 riekių baltos forminės duonos
pusės stiklinės pieno
1 nedidelio svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
350 g maltos jautienos
2 šaukštų kapotų petražolių
1 kiaušinio

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Grybus nuvalykite ir stambiai supjaustykite – mažesnius į 4 dalis, didesnius į 6. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Tuo metu nuo baltos duonos nupjaukite plutelę, supjaustykite duoną kubeliais ir užpilkite pienu.
Svogūną ir morką sutarkuokite burokine tarka.
Grybams iškepus, susmulkinkite juos virtuviniu kombainu ir sumaišykite juos su malta jautiena, tarkuotomis morkomis bei svogūnu, trintu česnaku, petražolėmis ir kiaušiniu. Kiek įmanoma, nuspauskite nuo duonos pieną ir dėkite duoną į mėsos ir grybų masę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių.
Pasišlapindami rankas formuokite 3–4 cm skersmens kukuliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite orkaitėje apie 35 min., kol paruduos ir visiškai iškeps.

Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „Duok druskos“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)