Omletas-keksiukas

Pagaliau – keksiukai be jokio cukraus. Nereikia daug pastangų, laiko ar įmantrių ingredientų, o rezultatas išties maloniai stebina.

Taigi kiaušinius išplakite, įdėkite špinatų, smulkiai pjaustyto kiaulienos kumpio ir tarkuoto parmezano. Tuomet masę išpilstykite į keksiukų formą (pilkite po pusę kaušelio, mat kepdamas omletas gerokai išsipučia). Kepkite 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Sumuštinis su kiaušiniu

Vėlgi tai paprasta ir skanu. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite kiaušinį, pagardinkite jį druska ir pipirais. Atskirame dubenyje sumaišykite rikotą ir parmezaną. Šią masę užtepkite ant šviežios baltos duonos. Galiausiai uždėkite kiaušinį. Taip pat gardu rikotos ir parmezano masę pakeisti minkštu avokadu, paskanintu keliais lašais citrinos sulčių.

Mikrobangų krosnelėje keptas omletas

Taip taip, kiaušinį galima išsikepti ir tokiu būdu.

Pirmiausia 1 min. į mikrobangų krosnelėje įdėkite pusę puodelio vandeniu užpiltų špinatų. Išėmę vandenį nupilkite ir įmuškite kiaušinį, įpilkite šiek tiek pieno, įberkite tarkuoto parmezano ir smulkiais gabaliukais pjaustytą virtą kiaulienos kumpį. Viską išmaišykite ir vėl pašaukite į mikrobalgų krosnelę trims minutėms. Nesitikėjote tokio puikaus rezultato, tiesa?

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)