Gardūs receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama pranešime spaudai.

Pomidorų padaže troškinta triušiena su polenta

Reikės:

  • 600 g triušienos
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 v. š. miltų
  • druskos, pipirų
  • persilado prieskonių
  • sultinio
  • 250 g kukurūzų kruopų – polentos
  • 2 v. š. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • baltojo balzaminio acto
Pomidorų padaže troškinta triušiena su polenta

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišyti su druska bei pipirais ir gautame mišinyje apvolioti triušienos gabaliukus. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įberti persilado ir apkepinti triušienos gabaliukus. Kai mėsa apskrunda, suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, nesmulkintą nuluptą česnako skiltelę ir pakepinti 5 minutes. Tada supilti smulkintus pomidorus, vėl pakepinti 5 minutes ir visą keptuvės turinį suversti į kepimo indą, užpilti sultiniu, kad apsemtų, uždengti ir troškinti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 2–2,5 val.
  2. Išvirti polentą ir įmaišyti 2 šaukštus kreminio mėlynojo pelėsio sūrio. Patiekti kartu su troškinta triušiena ir pomidorų padažu, pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu.

Maskarponės kremo desertas su citrinų želė

Maskarponės kremo desertas su citrinų želė

Reikės:

  • 1–2 pakuotės damų pirštelių
  • 1 puodelio atvėsusios stiprios juodos kavos

Kremui:

  • 150 g kiaušinių trynių (7 didelių kiaušinių tryniai)
  • 70 g cukraus
  • 500 g maskarponės sūrio

Želė:

  • 220 g citrinų tyrės arba sulčių
  • 3 lakštų želatinos
  • 500 ml šalto vandens

Papuošimui:

  • kakavos miltelių
Maskarponės kremo desertas su citrinų želė

Gaminimas:

  1. Želatinos lakštus pamerkti šaltame vandenyje. Citrinų tyrę arba sultis užvirti, įdėti į ją iš vandens ištrauktus išbrinkusius želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps ir dar kartą užvirs. Nukelti nuo ugnies ir plonu sluoksniu išpilti į kokį nors platesnį indą. Atvėsinti ir leisti šaldytuve sustingti.
  2. Damų pirštelius perpjauti per pusę, pamirkyti kavoje ir išdėlioti stačius formelės krašto viduje. Formelių dugną užbarstyti damų pirštelių trupiniais.
  3. Kiaušinių trynius kartu su cukrumi išplakti plaktuvu iki purios masės. Perskirti trynių masę per pusę ir į vieną dalį po truputį dėti maskarponės sūrį bei plakti kartu su trynių mase. Po to suversti likusius trynius ir šluotele išmaišyti iki vientisos masės. Gauta mase ištepti damų pirštelių vidinę pusę, o likusią masę suversti į konditerinį maišelį. Sustingusią želė „išdraskyti“ su šluotele ir įdėti po sluoksnį į formelių vidų. Tada naudojant konditerinį maišelį užpildyti formeles kremu ir suformuoti bokštelius. Paviršių užbarstyti kakavos milteliais.
  4. Išimti iš formelių ir patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)