„Iki“ maisto ekspertė Aistė Ramussen atsiųstame pranešime atskleidžia geriausias idėjas grilio garnyrų gamybai.

Garnyras iš kukurūzų

Maisto ekspertė sako, kad ryškesnių skonių mėgėjai gali išmėginti vis labiau populiarėjantį išraiškingo ir švelnaus skonio garnyrą iš kukurūzų.

Grilyje kepti kukurūzai

Reikės:

6 kukurūzų burbuolių
200 g sviesto
3 skiltelių česnako
3 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
pipirų
druskos
šviežių smulkintų petražolių

Gaminimas:

Sudėkite burbuoles į šaltą, bet pasūdytą vandenį ir užvirus vandeniui kelias minutės pavirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo. Tuomet į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite neilgus medinius iešmelius. Dėkite ant karšto grilio ir pagardinkite prieskoniais. Atskirame inde džiūvėsėlius sumaišykite su pipirais ir petražolėmis. Išlydykite sviestą ir užpilkite ant burbuolių, apiberkite džiūvėsėliais ir kepkite dar apie 15 minučių.

Populiariausias bulvių garnyras

Vienas iš lietuvių nacionalinės kulinarijos pagrindų – bulvės. Jos taip pat puikiai tinka kaip grilio patiekalų garnyras, ypač tada, kai dieną praleidus gryname ore norisi ne tik karšto pagrindinio patiekalo, bet ir garnyro.

Maisto ekspertė A. Rasmussen sako, kad greičiausias būdas iškepti bulves ant grotelių yra prieš tai jas apvirus. „Bulves įmeskite į verdantį vandenį maždaug 10 minučių, vėliau nusausinkite ir padėkite ant karšto grilio. Kepkite dar apie 10 minučių. Taip sutaupysite laiko, kol gaminsite pagrindinį patiekalą“, – atskleidžia A. Rasmussen.

Grilyje keptos bulvės su sūriu

Reikės:

5–7 vidutinio dydžio bulvių
200 g sviesto
200 g grietinės
300 g mėgstamo sūrio
druskos
prieskoninių žolelių

Gaminimas:

Bulves kruopščiai išplaukite po tekančio vandens srove, nusausinkite ir suvynioję į aliuminio foliją dėkite ant kepsninės grotelių 20–5 minutėms. Jei prieš tai jas virėte, laiką sutrumpinkite per pusę. Atskirai sumaišykite grietinę su prieskoninėmis žolelėmis ir jau išvirusias bulves prapjaukite ir į vidų įdėkite sviesto, grietinę su prieskoniais ir sūrį. Su šiomis bulvėmis labai tinka puriai išsukta varškė su žalumynais, taip pat atskirai galite patiekti daržovių.

Prie žuvies ar jūrų gėrybių

Retai žmonės žuvį ar jūrų gėrybes valgo be bulvių, ryžių, daržovių – garnyras yra neatskiriama kiekvieno šio patiekalo dalis. A. Rasmussen sako, kad prie baltos žuvies geriausia rinktis raudonuosius, laukinius arba įprastus, bet ant sviesto pakeptais paprikų ir cukinijų gabaliukais pagardintus ryžius. „Jei norite aštresnio skonio, keptą žuvį ragaukite su grūdėtosiomis garstyčiomis ar krienais, o lašišos skonis puikiai derės net su vaisiais“, – sako maisto ekspertė.

Kad ir kurią žuvies rūšį pasirinksite kepti, tinkamai parinkus garnyrą rezultatas maloniai nustebins.

Daržovių garnyras

Reikės:

2 paprikų
vienos cukinijos
2 skiltelių česnako
1 v. š. balzamiko acto kremo
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

Gaminimas:

Paprikas supjaustykite išilgai, pašlakstykite aliejumi, druska ir pipirais. Cukinijas supjaustykite per visą ilgį plokštėmis ir taip pat pašlakstykite aliejumi ir prieskoniais, dėkite ant grotelių ir kepkite, kol gražiai paskrus.

Pasak maisto ekspertės, tokiu pačiu būdu galite išsikepti ir kitas skirtingų rūšių mėgstamas daržoves. O tiems, kam norisi saldžiau, A. Rasmussen siūlo išbandyti garnyrą.

Grilyje kepti obuoliai

Reikės:

2 šaukštų mėgstamo džemo
4 obuolių
1 v. š. sviesto drožlių
malto cinamono

Gaminimas:

Išpjaukite obuolių šerdis ir į įpjovas pridėkite džemo. Ant įdaro uždėkite sviesto drožlių ir apibarstykite cinamonu. Obuolius suvyniokite į foliją ir kepkite grilyje apie pusvalandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją