- 200 g baravykų
- Sviesto (kepti)
- 1 šakelės čiobrelio
- 250 g smulkintos triušienos
- 1 svogūno
- Žiupsnelio juodųjų pipirų „Tellicherry“
- 1 sultinio kubelio su žolelėmis
- Kiaušinio plakinio (patepti)
- Miltų (kočioti)
Tešlai:
- 250 g miltų
- 100 g margarino
- Žiupsnelio druskos
- 2 didelių šaukštų (apie 100 g) riebios grietinės
1. Baravykus supjaustykite ir pakepkite svieste su čiobreliu keptuvėje apie 3 min.
2. Į dubenį sudėkite triušieną ir smulkiai supjaustytą svogūną.
3. Suberkite pipirus ir įdėkite patrupinto sultinio kubelį.
4. Ant masės sudėkite grybus.
5. Tešlai į virtuvinį kombainą suberkite dalį miltų, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, suberkite druską. Sumalkite iki vientisų trupinių.
6. Suberkite likusius miltus ir sudėkite grietinę. Gerai išminkykite.
7. Tešlą padalykite į du vienodus rutuliukus ir iškočiokite į 30 cm dydžio apskritimą.
8. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite vieną lakštą, ant jo paskirstykite įdarą ir užklokite antru lakštu, kraštus patepę kiaušinio plakiniu.
9. Pyrago viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gražiai apskrus.
10. Šį pyragą galite patiekti su mėgstamomis salotomis (nebūtinai, nes jis toks skanus, kad ir taip neliks akimirksniu).
· Vietoje baravykų galite naudoti pievagrybius arba kreivabudes.
· Naudokite daug svogūno – jis suteiks sultingumo.
· Tešlą galite ruošti ir dubenyje, nebūtina naudoti virtuvinio kombaino.
· Jei esate vegetaras, šį pyragą kepkite su prieš tai pakepintomis morkomis, svogūnais ir grybais.
· Vietoje triušienos galite rinktis smulkinta vištieną.