4 porcijos
gaminimo laikas – 1 val. 20 min.
- 4 kukurūzinių viščiukų šlaunelės
- 3 skiltelės česnako
- 2 šaukštai sviesto
- ½ citrinos
- druskos, šviežiai maltų pipirai
Ruošiame marinatą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintas česnako skilteles, įspaudžiame citrinos sulčių, gerai išmaišome, kelias minutes viską pakaitiname ant vidutinės kaitros.
Kukurūzinio viščiuko šlauneles dedame į dubenį, užpilame marinatu, juo šlauneles įtriname ir paliekame 3 valandas šaldytuve. Prieš kepdami, marinuotas šlauneles dar 15–20 minučių palaikome kambario temperatūroje.
Šlauneles apkepame kaitrioje keptuvėje – po pusę minutės kiekvieną šlaunelės pusę.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, dedame šlauneles ir kepame 40–50 minučių, kol mėsa gražiai paruduoja.