Pasidomėjus, kaip pavyko laimėti tris pirmąsias vietas konkurse, D. Dabrovolskas šmaikštavo, kad tai – naujoko sėkmė. Nors šefu jis dirba jau 10 metų, tačiau šiame restorane sukasi pirmuosius metus.

Trys pirmosios vietos šių metų „Birštono kulinarinio žemėlapio“ konkurse
Vytautas Mineral SPA baras

„Užteko kai kurias geras idėjas, nuotaikas ir savo patirtį perteikti į patiekalą. Tema – atspindėti Birštono apylinkes. Užkandžiui buvo starkis, kadangi upė čia visai šalia. Karštam patiekalui – žvėriena, nes čia buvo Vytauto medžioklės plotai. O desertui – „Saulės vonios“, – apie konkuro sąlygas kalbėjo virtuvės šefas.

Patiekalams gaminti virtuvės šefas naudoja vietinių ūkininkų užaugintas daržoves, miško gėrybes, uogas. O kitą vasarą turės net ir ūkininkus, kurie specialiai jiems augins daržoves. D. Dabrovolskas neslėpė, kad tenka visuomet reaguoti ir į sezoniškumą, nes tai žmonėms patinka.

Darius Dabrovolskas

Užklausus, koks brangiausias patiekalas esantis restorano meniu ir ar jis turi paklausą, D. Dabrovolskas pateikė originalų atsakymą: „Pas mus nėra brangių patiekalų, jie yra kokybiški ir skanūs. Už kokybę žmonės niekada negaili mokėti pinigų. Kaip negaila pinigų mokėti ir už kokybišką mašiną, auksinius žiedus, briliantus, tai ir už gerą maistą nereikia gailėti pinigų, nes pas mus maistas nėra brangus“.

Moon restoranas

Vis tik jo teigimu, vienas iš brangesnių – jautienos didkepsnis. „Kadangi jautiena vežama labai kokybiška, ji turi savo kainą. Bet ji tikrai nėra gąsdinanti. Kainos nieko nesprendžia. Kainos nėra rodiklis“, – kalbėjo D. Dabrovolskas.

Peržvelgus meniu matyti, kad brangiausias patiekalas restorane – iš elnienos. Jis kainuoja 26 eurus.

Norintys paragauti daugiau ir įvairių patiekalų vienos vakarienės metu, gali išbandyti degustacines vakarienes šeštadieniais. Jų meniu atnaujinamas kas 3-4 savaites, priklausomai nuo sezoniškumo.

Kepti kalmarai, patiekiami su lęšiais ir pomidorais 7,50 €

„Mes esam europiečiai, tad ir virtuvė – europietiška. Stengiamės gaminti šviežiai, panaudojant moderniausias technologijas. Būna skirtingos tematikos. Darėme ir lietuvišką vakarienę, kur buvome pajungę visus regionus. Degustacinės vakarienės metu patiekiami 6 patiekalai“, – pasakojo D. Dabrovolskas.

Keptas ožkų sūris su karamelizuotais moliūgais ir spanguolėmis bei džiovintų obuolių kremu 7,50 €

Kuriant degustacinės vakarienės meniu, komanda nuolat ieško naujų skonių derinių, naudoja įvairius maisto apdirbimo procesus: maistas rūkomas savoje rūkykloje, naudojamas medžio anglies grilius, ingredientai verdami žemoje temperatūroje. Restorane gaminamo maisto kultūra remiasi amžių išmintimi ir naujausiais sveikos mitybos tyrimais.

Marinuotų lašišų kapotinis, patiekiamas su krapų ir vasabių majonezu, marinuotais mėlynaisiais svogūnais, pasūdytais agurkais ir skraiduolių žuvų ikrais 10,50 €

Pats pagrindinis Birštono kulinarinis skirtumas – mineralinis vanduo ir šaltinio vanduo, kuris čia trykšta iš Žemės gelmių. Kaip pristato restorano šeimininkai, kiekviena svečio kelionė čia prasideda nuo to, kur jie atsigeria grožio, sveikatos šaltinio vandens. Būnant čia galima ne tik skaniai gurmaniškai valgyti, bet ir su kiekvienu gurkšniu gauti daugiau energijos, daugiau geros nuotaikos ir atstatyti dingusius savo organizmo energijos resursus. Būtent tam virtuvės šefas D. Dabrovolskas kiekvieną savaitgalį paruošia įdomių kokteilių su mineraliniu vandeniu, kuriuos svečiai degustuoja, skanauja, ragauja.

Virtuvėje, pasak šefo, sukasi nedaug žmonių. „Pamainoje dirba apie 12 žmonių. Tai nėra daug lyginant su užsienio restoranais, kai ten dirba 50 virėjų, o žmonių apsilanko 40. Pas mus vyksta daug kūrybinių procesų. Vietoje nestovime ir vis kažką naujo galvojame.

Stengiamės daryti, kad patiekalas nuo pradžių iki pabaigos būtų paruošiamas vietoje. Dešreles darome patys, jas rūkome, duoną ir pyragus patys kepame ir desertus visus ruošiame čia. Stengiamės žmonėms pasiūlyti išskirtinį meniu“, – apie virtuvės ypatumus pasakojo šefas.

Šokoladinė suflė su sirupe virtais apelsinais ir apelsininiais ledais 6,50 €
Citrinžolių krembriulė su uogomis 7,00 €
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)