aA
Gedimino prospekte esančiame prekybos centre GO9 šešerius metus veikęs restoklubas „Studio 9“ buvo labai mėgiamas Vilniaus gyventojų. Apie pusmetį ši vieta buvo tuščia ir laukė savo šeimininkų. Ir sulaukė – čia įsikūrė naujas Peru virtuvės restoranas „Pachamama“. Stebėsime, ar šią vietą vilniečiai taip pat pamėgs, kaip ir ankstesniąją.
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
© DELFI / Modesta Meškė

Tai – vienintelis „dinner club“ koncepcijos restoranas Lietuvoje, kuriame dienos metu galima mėgautis ekologiškais pietumis, o po vakarienės – pasinerti į siautulingą vakarėlį.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
© DELFI / Modesta Meškė

Restorano maistu čia rūpinsis net du virtuvės šefai iš Švedijos – Michael ir Peter. Abu šefai taip susižavėjo Lietuva, kad liko čia gyventi ir kurti pasaulyje pripažintus Peru virtuvės patiekalus šio restorano svečiams. Atidarymo metu buvo gaminami Japonijos ir Peru maisto sintezės – Nikkei – virtuvės patiekalai. Svečiai galėjo paragauti kynvos salotų, kvapiosios vakarutės ir tigrinių krevečių užkandį su chipotle pipirų majonezu, jautienos išpjovos kąsnelius su chorizo dešra, malibu šerbetą su mango vaisiumi ir kitų išskirtinių šios virtuvės patiekalų bei išmėginti tradicinius Peru kokteilius.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
© DELFI / Modesta Meškė

„Jeigu paklausčiau, su kuo asocijuojasi Peru, dauguma, turbūt, galėtų įvardinti tik garsų inkų miestą Maču Pikču, nors ši šalis šeštus metus iš eilės didžiuojasi geriausios kulinarinės krypties statusu pasaulyje. 2017 m. „World Travel Awards“ apdovanojimuose Peru dėl šio titulo nurungė tokias šalis, kaip Argentina, Australija, Italija, Prancūzija, Indija, Meksika, Malaizija, Tailandas ar JAV. Tai rodo, kad Peru turistų atrandama ne tik dėl gamtos grožio ir kultūrinio paveldo, bet ir dėl gastronominių potyrių, kuriuos vietiniai sukuria iš paprastų, tačiau skoniais turtingų šios žemės dovanų. Ne veltui viena labiausiai ten garbinamų dievybių – deivė Pachamama, kuri atsakinga už Peru žemės ir jos gyventojų vaisingumą bei gerovę, jai priklauso saulės, mėnulio ir kitų dangaus kūnų galios bei šėlstančios stichijos. Nuo jos palankumo priklauso gamtos dovanos, tad peruiečiai žino, kad nevalia deivės pykdyti nepagarba maistui bei žemės gėrybėms – Peru virtuvėje nerasite be meilės ir prastai paruošto valgio. Šią filosofiją ir pagarbą maistui norime skleisti ir Lietuvoje“, – sakė restorano „Pachamama“ įkūrėja Tatjana Jusčiuvienė.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak jos, naujas restoranas – vieta, kur dėmesys skiriamas maisto skoniui, o ne jo aprašymui, kur vertinamas gyvas bendravimas ir ilgi pasisėdėjimai.

„Norime, kad čia išnyktų kasdienė skuba, kad žmonės vėl imtų vertinti patiekalo natūralumą, kad vėl į madą grįžtų bendravimas ne socialiniuose tinkluose, o gyvai – prie pietų ar vakarienės stalo. Tikimės, kad pas mus žmonės rinksis degustuoti, atrasti, pažinti mūsų virtuvės šefų kuriamus įvairius Peru skonius, o vakarienės virs šokiais iki paryčių, todėl lauksime visų, kurių antroji kalba – šokio. Aistringo, laukinio, kai juda ne tik kojos, bet visos kūno ląstelės susijungia į vieną pašėlusį pulsuojantį ritmą“, – kalbėjo restorano sumanytoja T. Jusčiuvienė.

Naujame restorane apsilankęs DELFI Maistas siūlo pasižvalgyti po restorano interjerą, kurį kūrė išskirtinių interjerų autoriai „YES design“.

Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
Peru virtuvės restoranas „Pachamama“
© DELFI / Modesta Meškė

Autentišką interjerą restorane sukuria ant grindų nugulę raštuoti kilimai, akmenimis dekoruotos sienos ir Peru raštų tapetais, o jaukią ir paslaptingą atmosferą suteikia rankų darbo šviestuvai ir ilgaamžių egzotinių medžių šakos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Žinia kavos mėgėjams: ten, kur ji auginama, vietiniai jos net negeria (67)

Viena geriausių pasaulyje kavų auga Kenijoje . Tai žino kavos mylėtojai įvairiose pasaulio...

Lietuviško kraujo turintis amerikietis: jei ne vynas, nebūčiau suradęs savo žmonos (29)

Atrodo, tarsi Bordo regiono vynai jį būtų apsėdę. Prieš ketvirtį amžiaus palikęs Niujorką...

Lietuva vėl sužibėjo pasaulyje: kulinarijos olimpiadoje iškovojo sidabrą (18)

Švenčiant Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, virtuvės meistras Jaroslav Orševski iškovojo...

Lietuvė iškovojo aukso medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje (110)

Talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje...

Irena Marozienė apie restoranus nepriklausomybės pradžioje: kava iš majonezo indelių ir Brazausko apsauginio šūviai virtuvėje (100)

Per 30 nepriklausomybės metų Lietuvoje taip viskas pasikeitė, kad kai kurie dalykai šiandien...

Top naujienos

Užsienyje gyvenančios lietuvės papasakojo, kiek čia kainuoja vaikų darželiai: apie tokią sumą, kokia – Lietuvoje, net nesvajoja (328)

Sostinėje pakilus valstybinių darželių kainoms, tėvai sujudo. Kai kurie už sausio mėnesį...

Alytaus zonoje – skandalingi įvykiai: naktį, įtariama, sumuštas buvusios „pupytės“ vyras Jakutis (243)

Alytaus pataisos namuose – skandalingi įvykiai: įkalinimoje įstaigoje, įtariama, kiti bausmę...

Po griežtų pareigūno žodžių išprievartautai merginai – atsiprašymas: netoleruoju prievartos bet kokiu pavidalu (147)

Antradienį instagramo paskyroje išprievartautą merginą įžeidęs pareigūnas Livijus S. nutarė...

Orai: šiluma trauksis, tačiau žiemos vis dar nerasta (11)

Trečiadienio naktį į šalį plauks tankesni debesys, tačiau jie kartas nuo karto praplyš,...

Tomas Vaitelė

Trumpalaikės šlovės kalvė: jeigu ir laimėsime „Euroviziją“, tai netyčia (17)

Kasmet sausio ir vasario mėnesiai prasideda tuo pačiu: „kokios šiemet bus tendencijos“, „ar...

UEFA Čempionų lyga grįžo su trenksmu: aštuntfinalyje – 19-mečio dublis ir PSG bei „Liverpool“ pralaimėjimai (10)

Vėlų antradienio vakarą rungtynėmis Dortmunde ir Madride atidarytos UEFA Čempionų lygos...

Šiurpūs pasaulio oro uostai: neįprasti keleivių patikrinimai, flomasteriu rašomi skrydžiai ir tuščias, auksu nulietas terminalas (22)

Ar matėte filmą „Terminalas“? Jo herojus, kurį vaidina Thomas Hanksas, papuola į kvailą...

Ginekologė: vienos vyno taurės motina gali nejausti, bet vaisiui tai – daug rimtesnė žala (13)

Pirmadienį pareigūnai pasidalijo informacija, kad savaitgalį Vilniuje girta moteris pagimdė...

Žinia kavos mėgėjams: ten, kur ji auginama, vietiniai jos net negeria (67)

Viena geriausių pasaulyje kavų auga Kenijoje . Tai žino kavos mylėtojai įvairiose pasaulio...

|Maža didelių žinių kaina