Patarimais ir receptais dalijasi maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Moliūgai puikiai dera su tuo pačiu sezonu dygstančiais grybais, todėl verta išsivirti moliūgų sriubos su voveraitėmis arba moliūgienę su džiovintais baravykais. Aštresnio maisto mėgėjams patiks aštri moliūgų sriuba su aitriosiomis paprikomis, aromatingų prieskonių gerbėjams – aromatingoji moliūgų sriuba, o negalintiems gyventi be mėsos siūlau išsivirti moliūgienę su vištiena.

Skubantiems vertėtų išbandyti moliūgų sriubą virti su moliūgų tyre. Ją galima pasigaminti iš anksto ir kaip paruoštuką laikyti šaldytuve arba užšaldyti ilgesniam laikui. Kaip pasigaminti moliūgų tyrę namuose, sužinosite šiame recepte.

Turint iš anksto pagamintos moliūgų tyrės, ruošiant sriubą nebereikės nieko pjaustyti, lupti ar trinti. Panaudoję tokią tyrę, išsivirsite greitai paruošiamą moliūgų tyrės ir konservuotų pomidorų sriubą, kuri nustebins ne tik savo skoniu, bet ir greitu bei paprastu pagaminimu.

Sveikesnio maisto mėgėjai panašią moliūgų sriubą gali išsivirti su bolivinių balandų kruopomis. Ši moliūgų sriuba patinka net tiems, kurie nemėgsta moliūgų, nes pomidorai kiek pakeičia jų skonį.

Moliūgų tyrė

Moliūgų ir pomidorų sriuba su bolivinėmis balandomis

4 asmenims
15 min.

Reikės:

  • 2 stiklinių moliūgų tyrės
  • 1 indelio smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 stiklinės virtų bolivinių balandų
  • 1 l daržovių sultinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 nedidelio gabalėlio imbiero
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • jūros druskos ir rudojo cukraus pagal skonį
  • kelių šaukštų tyro alyvuogių aliejaus kepti
  • šviežių lapkotinių salierų lapelių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite puodą su aliejumi, į jį suberkite kapotus česnakus ir imbierus. Kai jie apkeps, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, išmaišykite ir kelias minutes pavirkite. Tada supilkite iš anksto paruoštą moliūgų tyrę ir trumpai pavirkite.
  2. Į troškintas daržoves supilkite sultinį ir virkite sriubą apie 10 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, aitriosiomis paprikomis, suberkite virtas bolivines balandas. Sriubą pilkite į lėkštes ir apibarstykite kapotais salierų lapeliais.

Receptas iš knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“.