aA
Prancūzų šefas Olivier Criou pademonstravo, kaip teisingai reikėtų paruošti midijas. Jas jis gamino ant prancūziškos „plancha“ tipo kaitlentės.
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

„Visos šitos midijos atkeliavusios iš Prancūzijos regiono Bretanės.

Jeigu midiją paspaudinėjus yra pasipriešinimas – reiškia jos dar gyvos. Jeigu midijos yra mirusios, aš tokių nenaudoju. Gyvų midijų su pirštu niekaip negalima atidaryti.

Visos šios midijos dar buvo gyvos prieš 15 minučių, bet po truputį jos pradės nebekvėpuoti, tad tokiu atveju – laukti nebereikėtų. Nieko tokio, jeigu paliksime jas tik 10 minučių, bet jei buvo paliktos visą dieną – tikrai blogai“, – pasakojo prancūzų šefas O. Criou.

Pasak Olivier, midijas reikia laikyti šaldytuve, tačiau, kai jas jau ruošiame – geriausia jas drėkinti šlapiu popieriniu rankšluosčiu, juk norime jas išlaikyti gyvas.

„Pripilti paprasto vandens nereikia, juk čia yra atlantinių vandenų gyvūnas, tad paprasto vandens iš krano tikrai nereiktų pilti, nes tai negerai. Mes neturime galimybės nubėgti į paplūdimį ir parnešti sūraus jūros vandens, jei tokia galimybė būtų – tada midijas būtų galima palikti jūros vandeny visą dieną. Paprastame vandeny midijų nereiktų palikti, bet šiek tiek padrėkinti, norint išlaikyti tinkamą jų temperatūrą – reikėtų, kad joms nebūtų karšta“, – teigė prancūzų virtuvės specialistas.

Midijų sezono pradžia prasideda liepos mėnesį, o pats jų pikas – rugsėjo, spalio mėnesiais. Tad prekybos centruose jau tuoj pasirodys midijos. O Olivier atskleidžia patį tinkamiausią receptą joms paruošti.

Olivier Criou ruošia midijas
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

Midijoms paruošti reikės šalotinių svogūnų ir petražolių. Šalotinius svogūnus susmulkinkite ir paskleiskite per visą kaitlentę su trupučiu sviesto. Kai pradės kepti svogūnai, sudėkite midijas ant viršaus ir lauksite, kol visos midijos atsivers.

Olivier Criou ruošia midijas
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

Kai visos bus atidarytos – įpilkite sidro. Į midijas galima pilti ir vyno, bet šis metodas – bretoniškas.

Olivier Criou ruošia midijas
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

Viską gerai išmaišykite. O kai midijos jau beveik iškepusios, įpilkite šiek tiek grietinėlės. Ją reikia pilti paskutinę minutę. Geriausia naudoti pačią riebiausią grietinėlę, nes bus tikrai skaniau.

Olivier Criou ruošia midijas
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

Iš viso midijos kepa iki 10 minučių.

Olivier Criou ruošia midijas
Olivier Criou ruošia midijas
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(23 žmonės įvertino)
4.2609

Neįprastoje Vilniaus vietoje įsikūręs restoranas pasikeitė neatpažįstamai, bet visos įdomybės prasideda atsivertus meniu (40)

Jau kuris laikas keliaudama iš ar į prekybos centrą „ Ozas ”, DELFI sporto centrą ar...

Moliūgų ir grikių salotos – jūs net neįsivaizduojate, koks malonumas jūsų laukia (8)

Iki gyvo kaulo įkyrėjo grikių košė? Nebeišmanote, kuo dar ją pagardinti? Nieko tokio, nes...

Italas į Lietuvą atvežė sūrių: supažindino su naujais skoniais ir pateikimo būdais (26)

Vėstant orui ir trumpėjant vakarams neapleidžia mintys apie saulėtus kraštus – jūrą,...

Lietuvių šefų desantas ruošiasi į Kiniją: parodys, kaip reikia gaminti (25)

Savaitgalį, likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio...

Etiketas prie stalo: šias klaidas kartoja visi, bet taip elgtis nederėtų (103)

Šiais laikais, net kai kviestinės vakarienės nebėra labai formalios, vis vien nepriimtina kalbėti...

Top naujienos

Saldi pirmoji pergalė: „Žalgiris“ privertė pasiduoti „Real“ ekipą (252)

„Žalgirio“ berniukai tampa vyrais: prisimenant Šarūno Jasikevičiaus frazę prieš savaitę...

„Barakudų“ sostinėje darbuojasi ir lietuvės: suvilioti turtuolį darosi vis sunkiau (265)

Jeigu vieniša mergina, ar kelios merginos prie baro geria tik vandenį ir nieko daugiau – iš karto...

„Sodra" įspėja, už kokį elgesį išmokų už ligą galite negauti ir dar teks grąžinti (50)

Pastaruoju metu visuomenėje pasklido gandas: jei susirgsite ir išsiimsite nedarbingumo pažymą, „...

Prieš savaitgalį – geros žinios: ruduo dar lepins šiluma (3)

Penktadienio dieną virš Lietuvos pamažu stiprės aukštesnio slėgio laukas. Pirmoje dienos...

Šaro planą gyręs Grigonis: su tokiu treneriu – visada didelės galimybės (7)

Pirmosios pergalės Eurolygoje paieškas Kauno „Žalgiris“ (1/2) baigė ketvirtadienį ir tą...

Brandžiu žaidimu pasidžiaugęs Jasikevičius: įveikėme ne bet ką – didesnio stimulo būti negali (17)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalių sąskaitą 2019-2020 m. Eurolygoje atidarė efektingai....

Turkija stabdo karinius veiksmus Sirijoje (181)

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as ketvirtadienį pranešė, kad Turkija ir JAV pasiekė susitarimą...

„Žalgirio“ lyderį išskyręs „Real“ vairininkas – apie gautą pamoką ir degančias Šaro auklėtinių akis (10)

Tituluota ir puikiai sezoną pradėjusi Madrido „Real“ ekipa Kaune buvo priversta nuryti karčią...

Daug nervų kainavęs „Brexit“ – finišo tiesiojoje: pagrindinės susitarimo sąlygos ir kompromisai (34)

„Sąžininga ir pagrįsta“ – taip Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas ir...

Antro balsavimo atveju Pranckietis žada kreiptis į teismą: tai yra neteisėtas veiksmas, bet jie jį daro (234)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada kreiptis į Konstitucinį teismą, jeigu valdantieji...