aA
Lankydamiesi restoranuose žavimės ne tik profesionalų sukurtų patiekalų skoniu, bet ir jų tobulai estetišku pateikimu. Juk visų pirma valgome akimis. Gražų vaizdą lėkštėje sukursite ir jūs, jei laikysitės šių kelių taisyklių.
Laikydamiesi šių taisyklių maistą patieksite tarsi tikras šefas
© Shutterstock

Mitybos specialistė, tinklaraščio sulieknek.lt autorė Vaida Kurpienė įsitikinusi, kad prieš akis matydami malonų vaizdą patenkinti bus net vaikai ir kaip mat suvalgys net visas daržoves, kurių įprastai atsisako pirmiausia.

Taigi norintiems sužinoti, kaip gražiai pateikti maistą, keletą namuose pritaikomų taisyklių pateikia restorano „Le BonJour“ virėjas Andrius Skalskas.

Viską pradedame nuo lėkštės, nes lėkštė ir yra patiekalo pradžia, teigia jis. Lėkštę galite rinktis sau patinkančios formos, dydžio – svarbiausia, kad jos neperkrautumėte. Profesionalas rekomenduoja maistą stengtis išdėlioti lėkštės centre ir „kelti“ į viršų. Taip galite net didelę porciją sutalpinti mažoje lėkštėje.

Taip pat svarbu palikti tarpą tarp maisto ir lėkštės krašto, kad lėkštė būtų lyg įrėmintas paveikslas.

Išskirdamas dar vieną taisyklę A. Skalskas akcentuoja paties maisto tekstūrą. Pasirūpinkite, kad lėkštėje būtų ir kažkas traškaus, kažkas minkšto, taip pat padažo – kad valgydami jaustume skirtingus skonius. Padažą jis pataria patiekti arba atskirai, arba tiekiant parinkti gilesnę lėkštę, kad padažas nutekėtų į jos dugną. Plokščioje lėkštėje padažas tiesiog plaukiotų ir visas patiekalas neatrodytų taip gražiai.

Laikydamiesi šių taisyklių maistą patieksite tarsi tikras šefas
© Asmeninio albumo nuotr.

V. Kurpienė atkreipia dėmesį, kad patiekalą lėkštėje itin papuošia įvairūs pabarstukai, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar ridikėlių daigai – ne tik gražu, bet ir sveika.

Taip pat ji pastebi, kad jeigu lėkštėje nėra bent trijų skirtingų spalvų, fotografuojant patiekalą vaizdas atrodo plokščias. Tad stenkitės naudoti kuo daugiau spalvingų produktų – oranžinis moliūgas ir violetinis kopūstas jūsų lėkštėje sukurs iš tiesų skaniai atrodantį kontrastą.

Dar vienas patarimas – nesistengti visko išdėlioti simetriškai. Anot A. Skalsko, geriausia, kad lėkštėje būtų lengva netvarka, asimetrija, tuomet patiekalas neatrodys nuobodžiai plokščias.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Kaip per paskutinius mėnesius pasikeitė lietuvių mitybos įpročiai? (5)

Prasidėjus karantinui dėl COVID-19, pasikeitė ir daugumos valgymo įpročiai. Nemėgstantiems...

Virtuvės šefas Zigmas siūlo išmėginti gardžiai paruoštą vištienos krūtinėlę išdavė receptą (16)

Kartais į maisto kultūrą sveika pažvelgti per humoro prizmę. Tą patyrė ir vilniečiai,...

Ideali pora prie filmų namuose: 3 lengvai pagaminamų užkandžių receptai + filmų rekomendacijos (5)

Nors vasara jau čia pat, tačiau kol kas sulaukiame daugiau lietaus nei saulės. Kol negalime...

Parodė, kaip išsikepti pačius skaniausius blynus du ypatingai gardūs saldžių ir nesaldžių blynų receptai (2)

Alfas Ivanauskas parodė, kaip namuose išsikepti pačius skaniausius blynus su skirtingais...

Top naujienos

Amerikos lietuvė – apie tai, kaip vos kelios savaitės jos nuomonę apie Trumpą pakeitė iš esmės: kažkada buvau didžiausia jo skeptikė (440)

Į Jungtines Valstijas emigravusi aktyvi moteris, buvusi liberalė Renata Underis sako, kad pastarasis...

Išdrįsus kalbėti vienai, apie Kėdainių priėmimo skyrių prabilo ir kiti: ten yra baisu (104)

Kėdainiuose įvyko grandininė reakcija: vienam žmogui socialiniame tinkle papasakojus nemalonią...

Kavos vartojimo paslaptys: kiek daugiausiai puodelių per dieną galime išgerti (4)

Daugelio rytas prasideda nuo puodelio kavos, kuris suteikia energijos ir leidžia efektyviai pradėti...

Kraupi pramoga – žmonių zoologijos sodai – buvo viena pelningiausių XX a. pradžios šou verslo krypčių (227)

XX amžiaus pradžioje atėję į zoologijos sodą Europoje ar Jungtinėse Valstijose, narvuose...

Fiziko žinia bijantiems 5G technologijos: jei valgote raugintas daržoves, tai galite ir saugiai naudoti 5G (28)

5G ryšio technologijos ir nejonizuojančios elektromagnetinės spinduliuotės reikėtų baimintis...

Valdžiai ruošiantis mažinti mokesčius, verslininkai ženklių pokyčių nesitiki: daugiau išlaidauti gyventojų tai nepaskatins (44)

Valdžia šiuo metu svarsto, ar mažinti darbo apmokestinimą. Verslininkų ir ekonomisto nuomone,...

Automobilių aikštelėje „Tvarkiečiai“ likviduos partiją ir prisijungs prie Zuoko (44)

Šeštadienį Vilniuje, prie „Litexpo“ rūmų esančioje automobilių aikštelėje, Lietuvos...

Abejoja, ar vasarą galėsime mėgautis didžiuliais renginiais: organizatoriams jie tiesiog nepakeliami (1)

Vyriausybė patvirtintą renginių organizavimo sąlygų planą, pagal kurį nuo birželio atvirose...

Kaip auginti agurkus – šiltnamininkų dinastijos atstovo patarimai

Gediminas, Kalvarijų turguje vienas iš pirmųjų pradedantis prekiauti savo išaugintais agurkais,...

|Maža didelių žinių kaina