aA
Išskirtinė vakarienė, kurią paruošė virtuvės šefas Ruslanas Puskepanis, į Pasvalyje esančią kavinę „PKC Cafe“ suviliojo gero maisto mėgėjus. Nors tokios ypatingos vakarienės nėra įprastos mažame miestelyje, tačiau vietiniai žmonės pasiilgę kokybės ir skanaus maisto, bilietus iššlavė vos per porą valandų. Panašu, kad toks lankytojų aktyvumas nustebino ir patį Ruslaną. Apie tokių vakarienių tradicijas bei kilnius tikslus Pasvalyje pasikalbėjome su virtuvės šefu.
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Ruslanai, surengėte degustacinę vakarienę Pasvalyje – ten, iš kur Jūs pats ir kilęs. Ar miesto žmonės džiaugiasi, kad jų gomurius džiuginate gurmaniškais patiekalais?

Tai buvo pirmasis degustacinis vakaras Pasvalyje. O publika buvo vietiniai žmonės, tad įtikti nėra labai lengva, bet manau, kad man pavyko.

Kas kiek laiko tokias vakarienes organizuojate savo gimto miestelio gyventojams?

Turiu vardinį vakarą, kuris jau vyko antrus metus iš eilės. Ten buvo muzika ir maistas. Aišku, kitoks maistas. Dabar sukaupiau drąsą surengti labiau gurmanišką vakarienę, kurioje buvo pristatyti ir kitokie patiekalai.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Kiek ši degustacinė vakarienė kainavo asmeniui?

Kadangi tai buvo rengiama edukaciniu tikslu savo miestui, kaina buvo pasirinkta mažesnė – 25 eurai žmogui. Aišku, skamba juokingai, bet manau, jog pirmiausia atvežant tokį naują dalyką, reikia neperspausti. Pinigus surinktus už vakarienę skyriau organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

Ar turi perspektyvų Pasvalys? Ar žmonės gali sau leisti mėgautis tokiomis prašmatniomis vakarienėmis tokiame nedideliame miestelyje? Galbūt tai tendencija tokia, kad į miestelius atvyksta turtingesni žmonės iš didmiesčių?

Ir į Pasvalį ateina ta tendencija, jog už gerą kokybę reikia sumokėti brangiau. Smagu, jog kiekvienas restoranas derinasi prie klientų noro ir norimų išleisti pinigų, pasiūlant ne mažiau kokybišką produkciją ar patiekalus.

Ką tą vakarą žmonės ragavo? Kuo ypatinga buvo vakarienė? Pristatykite ją.

Žmonėms buvo pristatyta įvairių šalių virtuvė. Tai smulkus prisilietimas iš Prancūzijos, Amerikos, Italijos, Turkijos, Islandijos. Žaliųjų žirnelių sriuba su Poached egg ir rikota. Gaivu, rudeniška ir sotu.

Antrasis patiekalas: rūkyta žuvis – menkės ir lašišos derinys. Kartu buvo patiekiama imbierinis žaliosios citrinos jogurto padažas su duonos ir alyvuogių aliejaus traškučiu.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Trečiasis patiekalas – brandinta jautiena su miško grybais, svogūnų piure, žolelių plutele. Padažui naudojau triumu ir degintų kaulų sultinį.

Ketvirtasis patiekalas atspindėjo labiau skandinavų šalis. Pasirinkau avieną, kurią patiekiau su baklažanais žolelių aliejumi ir degintu daržovių padažu. Šalia glaudžiau pankolio šaknį, gamintą apelsinų ir citrinų sultyse. Toks patiekalas Pasvalio rinkoje – gan kitoks, tačiau manau, jog žmonės ir tai suprato.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Desertą pasirinkau gaivų, bet išskirtinį. Tai rozmarinų, citrinos ir žaliųjų agurkų panna cotta su migdolų trapučiu. Po sunkaus maisto šis desertas buvo kaip atgaiva.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Ar vietiniai gyventojai žino, kad esate virtuvės šefo Gordon Ramsay mokinys? Kaip jie tai vertina?

Manau, kad ši informacija pasklido gan plačiai. Aišku, man lengviau kalbėti per maistą, tad aš bendravau kitokia kalba. Labai džiaugiuosi dideliu palaikymu. Nesu kažkuo ypatingas, tiesiog džiaugiuosi, ką darau ir vertinu kiekvieną gautą pamoką. O žmonės, manau, tai įvertino.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu
© Asmeninis albumas

Galbūt tokias vakarienes planuojate ir kituose mažesniuose Lietuvos miesteliuose?

Planų tikrai yra, bet negaliu veržtis į restoranus ir prašyti, jog leistų jų restorane daryti degustacines vakarienes. Nemeluosiu, jog nustebau, kad paskelbus apie vakarienę, visas vietas rezervavo per porą valandų, bet juk ne visada taip gali būti. Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios vakarienės įgyvendinimo. Be rėmėjų tikrai būtų buvę sunku, o tokio stipraus palaikymo nesitikėjau. Džiaugiuosi, jog tai įgyvendinau.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(39 žmonės įvertino)
4.1282

Biomedicinos mokslų daktaras paaiškino, kaip susijęs maistas ir žmonių ilgaamžiškumas (85)

Visais laikais žmonės ieškojo ilgaamžiškumo recepto. Ilgaamžiais būdavo vadinami iki šimto...

Vilniuje duris atvėrė nauja kulinarijos studija (40)

Molekulinės virtuvės šefė, dažnai televizijų laidose, interneto portaluose ir spaudoje matoma...

Kova su maisto švaistymu – dalyvauti turi ne tik institucijos, bet ir kiekvienas asmeniškai (2)

Maisto švaistymas – tai skaudžiai pulsuojanti viso pasaulio opa. Skaičiuojama, jog per metus...

Austrės: anksčiau – vargšų „popkornas“, dabar – prabangos dalykas (16)

Austrės šiandien yra prabangos, stiliaus ir gerovės simbolis ir saikingai vartojamas subtilus...

Alfas Ivanauskas rekomenduoja: kreminė moliūgų sriuba vos iš 4 ingredientų (4)

Lengvai paruošite itin skanią kreminę moliūgų sriubą ir jums tik reikės keturių ingredientų.

Top naujienos

Kaip lietuvis ruošiasi transformuoti didžiųjų iššūkių drebinamą NATO? (46)

Būrio vadas, vieno didžiausio tarptautinio banko viceprezidentas, viceministras, o dabar vienas...

Lietuviai atsakė, kokį nekilnojamo turto mokestį mokėtų

Gyventojai sako nepritariantys visuotiniam nekilnojamo turto (NT) mokesčio įvedimui ir tikina, kad...

Artinasi žiema: jau šią savaitę prasidės orų permainos (22)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šiltąjį ciklono sektorių. Padangė išliks debesuota, tik...

Vertingi Sujetos patarimai mitybai: jais pasinaudoję būsite kur kas sveikesni (3)

Jeigu žmogus per visą parą negali surasti nei vienos valandos sportui – kažkas tikrai yra labai...

Sunkios ligos kamuojamas Jurgis atsidūrė beviltiškoje padėtyje: nežinau, ką man reiks pasakyti savo dukrai (175)

„Laivas skęsta, bet mane išmetė pirmąjį“, – laidoje „ DELFI diena “ sakė cukriniu...

Justinas Jarutis – atvirai apie alkoholio sukeltas bėdas ir psichologo pagalbą: po visko man būdavo žiauriai gėda

Dainininkas, roko grupės „ Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis džiaugiasi sėkminga...

Macronas ir Merkel įtraukti į naują šaltąjį karą (2)

„Technologinis suverenumas“ yra vienas iš šiais laikais madingesnių terminų, reiškiantis...

Šis pasaulio pabaigos lėktuvas turėjo atlaikyti net atominę ataką, tačiau jį pražudė – paukštis (4)

Štai kaip atrodo tikrų tikriausia gėda. JAV laivyno vadinamasis pasaulio pabaigos lėktuvas, esą,...

Kiek degalų per valandą sunaudodavo sovietiniai traktoriai (23)

Daugelis prisiekusių automobilistų, prisimindami gūdų sovietmetį, būtinai atkreipia dėmesį į...

3 priežastys, kodėl visada reikia išskalbti naujus drabužius (1)

Iš parduotuvės parsinešėte naują suknelę, kelnes ar apatinį trikotažą. Nepatingėkite prieš...