Idėjos sumanytojas Shiro Oguni pasakojo, kad mintis apie tokį restoraną kilo tada, kai jis dirbo televizijos laidų vedėjų ir ėmė interviu iš senelių namų vadovo; tuose senelių namuose stengiamasi kurti visavertį pacientų gyvenimą, sudaromos sąlygos, kad jie patys eitų apsipirkti, tvarkytųsi, gamintų maistą. Sh. Oguni pietavo tų senelių namų valgykloje. Jis paprašė mėsos kepsnio, o jam atnešė keptų koldūnų. Po kelerių metų Sh. Oguni baigė karjerą televizijoje ir prisiminė tą istoriją. Tada jam ir kilo sumanymas atidaryti „Klaidingų užsakymų restoraną“.

Klaidingų užsakymų restoranas

„Šiame restorane niekas nežino, ar gaus tai, ką užsisakė“, – taip skamba maitinimo įstaigos devizas. Čia dirba žmonės, sergantys demencija, Alzheimerio liga, progresuojančia silpnaprotyste. Jie periodiškai užmiršta, kur yra ir ką veikia, tada lankytojai jiems primena, kad jie turi priimti užsakymą ir atnešti patiekalus, rašo portalas vokrugsveta.ru.

Nebūtinai jums atneš užsakytą valgį ar tinkamai jį paduos. Galbūt vietoje kavos sulauksite kokakolos, o vietoje sriubos – salotų. Šiaip ar taip, bent kartą restorane apsilankę žmonės teigia, kad dar neteko leisti laiko taip linksmai ir tokioje žavioje aplinkoje.

Klaidingų užsakymų restoranas

Be to, virėjai, jauni žmonės, gamina taip, kad galėtų pavydėti „Michelin“ žvaigždučių turintys restoranai.

„Norėjome įsteigti tokį restoraną, kur mūsų lankytojams būtų ne tik linksma, bet ir skanu, – teigė Sh. Oguni. – Ir nenorėjome teisintis, kad štai – darome gerą darbą, todėl, jei padarysime klaidų, prašome mums atleisti. Tad mūsų šefai išvystę savo kulinarinį talentą iki tobulybės.“

Klaidingų užsakymų restoranas

2019 m. „Klaidingų užsakymų restoranas“ už savo veiklą gavo prestižinį apdovanojimą reklamos pasaulyje – Kanų „Sidabrinį liūtą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją