Norint pasimėgauti gardžiu maistu, nereikia laukti švenčių

Visai nesunku atspėti, koks svarbiausias dalykas, norint iškepti gardžią mėsą grilyje. Žinoma – šviežumas. „Norfa“ prekybos tinklo parduotuves pačia šviežiausia mėsa aprūpina Šilalės rajone esanti skerdykla.

„Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas teigia, kad „Norfos“ klientai net ir šaltuoju metų laiku noriai renkasi marinuotus kiaulienos šonkaulius ir marinuotas įvairias vištienos dalis, tačiau pardavimai ryškiausiai pradeda didėti pavasarį, šylant orams.

„Jau nuo Velykų pirkėjams siūlomi nauji, išskirtinių skonių gaminiai, kuriais prekiaujama visą sezoną. Ir nors lietuviai skaniai pavalgyti mėgsta visada, didesni pardavimai pastebimi per įvairias progas: Motinos dieną, Jonines, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną“, – pasakoja pašnekovas.

Anot jo, ne vienerius metus „Norfos“ parduotuvėse pačiu populiariausiu gaminiu išlieka tradicinio skonio marinuoti „Laužo“ šašlykai.

„Pirkėjai jau įsitikino, kad „Norfoje“ nusiperka itin kokybiškos mėsos. Kasdienis gyvūnų skerdimas vyksta griežtai pagal poreikį – tik atsižvelgiant į užsakymus, gautus iš „Norfos“ prekybos centrų. Po šių užsakymų vykdomas operatyvus skerdienos ar išpjaustytos mėsos pristatymas į visas parduotuves“, – pabrėžia J. Lebrikas.

Jis įsitikinęs, kad tai – pats greičiausias kelias klientams įsigyti šviežutėlės mėsos. „Norfos“ prekybos centruose apsiperkantys žmonės gali įsigyti šviežiausią mėsą, mat transportavimas nuo mėsinės, įsikūrusio Šilalės rajone, iki visoje Lietuvoje išsidėsčiusių „Norfos“ parduotuvių užtrunka vos kelias valandas.

Lietuviai – šašlykų gerbėjai

Mėsinės vadovas J. Lebrikas teigia, kad patys populiariausi išlieka klasikinio skonio šašlykai su svogūnais ir pipirais. Visgi „Norfos“ prekybos centruose apsilankantys pirkėjai neatsisako ir pikantiškesnių mėsos gaminių, kurie marinuojami naudojant įvairias žoleles.

„Pastebime, kad klientai vertina natūralumą. Nors patys populiariausi – kiaulienos šašlykai, pirkėjai pamėgę ir vištienos šašlykus, kurie yra švelnesnio skonio“, – sako jis.

Pašnekovas įsitikinęs, kad laikui bėgant keičiasi ir vartotojų įpročiai bei skoniai. Būtent dėl šios priežasties nuolat kuriamos naujos receptūros, specialistai eksperimentuoja su naujais prieskoniais, marinatais. Tobulinamos ir gaminių pakuotės.

„Prieskonius naudojame kuo natūralesnius ir įvairesnius. Tokiu būdu siekiame išgauti išraiškingą bei natūralų skonį. Šįmet atrinkome labai kokybiškus natūralius itališkus marinatus. Svarbu ir tai, kad prieš gaminiams patenkant į „Norfos“ parduotuves, jie kruopščiai testuojami, vyksta daugkartinės degustacijos“, – pasakoja J. Lebrikas.

Jo ilgametė patirtis leido įsitikinti – lietuviai itin mėgsta kepsninėse ruoštus šašlykus, tačiau noriai ieško ir naujų, dar neišbandytų skonių.

„Siekdami patenkinti paklausą, užtikriname didelę griliui skirtų produktų įvairovę: nuo įvairiausių mėsos pusgaminių iki šviežių ir virtų dešrelių asortimento. Pastebime, kad poreikis grilio produktams vis didėja. Įmonėje turime modernią įrangą, kukuri leidžia pagaminti didesnius kiekius šašlykų, marinuotų šonkaulių, šviežių dešrelių, virtų dešrelių kepimui“, – vardija pašnekovas.

Jis pasakoja, kad pusgaminių gamybai yra naudojama šviežia mėsa, kuri išpjaustoma iš įmonėje paskerstų kiaulių. Populiariausi gaminiai yra ruošiami iš kiaulienos sprandinės. Ši mėsa, anot J. Lebriko, yra ne per riebi, tačiau riebalų turi pakankamai. Būtent jie kepant mėsą užtikrina, kad ji neišdžiūtų ir liktų sultinga.

„Tuomet mėsa dalinama porcijomis, gardinama įvairiais natūraliais prieskoniais ir žolelėmis arba marinuojama specialiai paruoštais marinatais. Pusgaminius pirkėjams patiekiame patogiose pakuotėse – kibirėliuose arba vakuumuose“, – pasakoja mėsinės vadovas.

Pašnekovas sako, kad įsigijus tokių gaminių tereikia turėti kepsninę ir juos iškepti. Tai – itin paprasta, tačiau svarbu mėsos neperkepti.

Kasmet pasiūlo viliojančių naujienų

Kiekvienais metais „Norfa“ parduotuvėse klientams pasiūloma grilyje kepamų mėsos patiekalų naujienų. J. Lebrikas sako, kad šią vasarą parduotuvių lentynas papildė itin daug naujų paukštienos gaminių.

Anot jo, marinuoti vištienos sparneliai medaus ir čili marinate patiks pikantiško skonio pasiilgusiems gurmanams. Marinuotos viščiukų tulpelės „Vasaros“ marinate – švelnaus, tačiau išraiškingo skonio pasirinkimas. Pirkėjams siūloma išbandyti ir marinuotas viščiukų blauzdeles be sąnario „Pikantiškai“. Jos – švelnaus skonio, pagardintos žolelėmis.

„Taip pat asortimentą papildė ir kiaulienos gaminiai. Rekomenduočiau išbandyti marinuotą kiaulienos sprandinės šašlyką „Klasika“. Taip pat ir marinuotą kiaulienos šoninės šašlyką su laukiniu česnaku. Ši naujiena itin patiks šoninės mėgėjams.

Itališkų skonių gerbėjai turėtų susigundyti paragauti marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko „Itališkai“, taip pat marinuotų kiaulienos sprandinės kepsnių „BBQ Kansas“, kurie irgi gardinti itališku marinatu.

Žinoma, nepamiršome ir šonkauliukų gerbėjų. Jiems sukūrėme naujieną – marinuotus kiaulienos šonkaulius „BBQ Amerikietiškai“, kurie yra itin išraiškingo skonio“, – naujienas pristato mėsinės vadovas.

Pašnekovas įsitikinęs – pasiūla yra išties didelė, tad pirkėjams tereikia išsirinkti norimus produktus ir juos iškepti.

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją