Šašlykas (rus. Шашлык, krym. Şışlıq) – keptos jautienos ar avienos (dabar gaminamas ir iš kitokios mėsos) patiekalas.
Populiarus Vidurio Azijoje, Kaukaze, buvusioje TSRS.
Sostinės centrines gatves jau užtvindė Kaziuko mugės prekybininkų palapinės. Kaip ir kasmet čia galima įsigyti visko – nuo žuvies iki meduolių...
Šašlykai – vienas iš tų patiekalų, kuris savo populiarumo nepraranda jau šimtus metų. Kiekviena šalis turi skirtingas šio patiekalo ruošimo ir...
Kartais šaltibarščiai ar šašlykai – nuo vasaros neatsiejamas maistas, įvardijami kaip blogis. Esą verčiau jų nesirinkti, nes gali pakenkti...
Maisto tinklaraščio „Skanus žmogus“ kūrėjas Arnas Raulinaitis jau keleri metai gyvena Portugalijoje. Tačiau, kaip sako, nesvarbu, kur bebūtų,...
Po vėsaus pavasario Lietuvą pagaliau pasiekė išties puikūs orai. Natūralu, kad šį laiką norisi išnaudoti kuo turiningiau. Vienas tokių būdų –...