šašlykai

šašlykai

Šašlykas (rus. Шашлык, krym. Şışlıq) – keptos jautienos ar avienos (dabar gaminamas ir iš kitokios mėsos) patiekalas.

Populiarus Vidurio Azijoje, Kaukaze, buvusioje TSRS.

Kaziuko mugėje šįmet teks patuštinti piniginę: prekybininkai neslepia kėlę kainas už karką – 14 eurų, žuvis – iki 25 eurų (20)

Sostinės centrines gatves jau užtvindė Kaziuko mugės prekybininkų palapinės. Kaip ir kasmet čia galima įsigyti visko – nuo žuvies iki meduolių...

Tobulo skonio šašlykų receptas: dar niekada nebuvo taip paprasta!

Šašlykai – vienas iš tų patiekalų, kuris savo populiarumo nepraranda jau šimtus metų. Kiekviena šalis turi skirtingas šio patiekalo ruošimo ir...

Andrius Pauliukevičius pomidorų padažus skirsto į 3 kategorijas: patarė, kurie sveikiausi ir nekaloringiausi

Kartais šaltibarščiai ar šašlykai – nuo vasaros neatsiejamas maistas, įvardijami kaip blogis. Esą verčiau jų nesirinkti, nes gali pakenkti...

Arnas tikina, kad jo šašlykai – skaniausi: kiek šeimininkų, tiek receptų, bet už šį galiu duoti ranką nukirsti (1)

Maisto tinklaraščio „Skanus žmogus“ kūrėjas Arnas Raulinaitis jau keleri metai gyvena Portugalijoje. Tačiau, kaip sako, nesvarbu, kur bebūtų,...

Įvardijo, kurie marinuoti mėsos gaminiai vasarą akimirksniu dingsta iš prekybos centrų lentynų

Po vėsaus pavasario Lietuvą pagaliau pasiekė išties puikūs orai. Natūralu, kad šį laiką norisi išnaudoti kuo turiningiau. Vienas tokių būdų –...