Baltymai – ne tik mėsa

Metams bėgant raumenų masė mažėja – kuo mažiau judama, tuo didesnė tikimybė, kad taip atsitiks. Su tuo kovoti padės ne tik mankšta, sportas, bet ir tinkama mityba su pakankamu kiekiu baltymų.

„Visgi ne visi baltymai yra vienodi: mėsa, žuvis, kiaušiniai ir pienas nuo seno žinomi kaip baltymų šaltiniai. Tačiau ankštinės daržovės, pavyzdžiui, lęšiai, pupelės, taip pat tofu, riešutai ir saulėgrąžų užtepėlės taip pat yra geri baltymų šaltiniai. Kadangi su amžiumi gyvulinės kilmės maisto produktų rekomenduojama valgyti saikingai, į racioną verčiau įtraukti daugiau augalinės kilmės baltymų. Juo labiau, kad ankštinių daržovių patiekalus lietuviai nuo seno moka skaniai gaminti, o jų įvairovė ypač plati. Beje, dažno taip mėgstamą varškę pamėginkite vis pakeisti rikota – joje esantys išrūgų baltymai yra ypač vertingi“, – sako specialistė.

Nepamirškite aliejaus

Net ir vyresniame amžiuje nereikia visiškai iš savo raciono išbraukti riebalų. Kartu su angliavandeniais ir baltymais jie yra vienos iš energiją teikiančių maistinių medžiagų, kurios taip pat yra svarbios senatvėje. Tik reikėtų juos naudoti ne bet kokius – pasirinkti teisingai, kad kūnui suteiktumėte naudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją