Sandrija Čapkauskienė

167 straipsnių

Sandrija Čapkauskienė – LSU docentė, biomedicinos mokslų daktarė, mitybos specialistė ir konsultantė. 1998 m. baigė bakalauro studijas Lietuvos kūno kultūros institute, 2000 m. įgijo biologijos magistro laipsnį Lietuvos kūno kultūros akademijoje, 2005 m. apsigynė biomedicinos mokslų srities, biologijos mokslų krypties daktaro disertaciją.

Nuo mažesnio cholesterolio iki toksinų šalinimo – dr. Čapkauskienė vardija 5 priežastis, kodėl ir kam verta naudoti maistines mieles

Mokslų daktarė – apie populiariuosius grybus: mažina cholesterolį, širdies ligų, vėžio riziką, tačiau reikia žinoti, kaip ruošti ir neapsinuodyti

Nereikės ir viagros – dr. Čapkauskienė išvardijo, kurie maisto produktai yra tikras afrodiziakas vyrams, o kurie – moterims

Dr. Čapkauskienė apie burokėlius: ar tikrai jie gali pagerinti geležies kiekį kraujyje ir koks sulčių kiekis per dieną yra nekenksmingas

Jos saugo nuo vėžio, stabdo senėjimą, slopina uždegimus – dr. Čapkauskienė papasakojo, kurios mėlynos uogos yra naudingiausios

Sovietmečiu ant bangos buvęs gėrimas išgyvena renesansą – dr. Čapkauskienė vertina, ar jis padeda virškinti, mesti svorį ir sergant diabetu

Nieko nevalgau, bet storėju! Dr. Čapkauskienė paaiškino, kokie 9 hormonai lemia jūsų kūno svorį, – pokyčiai prasidės nuo vieno jūsų žingsnio


Dr. S. Čapkauskienė – apie ligą, kuria serga jau 30 metų: kai namo grįžau tuščiu ąsočiu, išsigandusi mama skubiai išvežė mane į ligoninę
Roma Macijauskaitė

Kūno svoris – neabejotinai viena populiariausių temų. Dažniausiai žmonės pergyvena dėl anstvorio – bando ieškoti mitybos planų, kažką keisti gyvenime, bet pasiseka ne visiems. Matyt, ne kartą girdėta frazė: „nieko nevalgau, o storėju“ arba „kilogramai auga tiesiog iš oro“. Ir čia nieko keisto. LSU d...

Roma Macijauskaitė

Vis labiau populiarėja pramoniniu būdu auginami grybai – pievagrybiai, portobello, šitakio, kreivabudės. Ką mes apie juos žinome? Ar naudingi sveikatai? Ar saugu juos vartoti? Šiuos klausimus ir uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mitybos specialistei Sandrijai Čapkauskienei. Eksp...

Vilniaus knygų mugėje didžiausios šalies leidyklos „Alma littera“ stendas šiais metais akį trauks ryškia, drąsia ir atvira raudona spalva. „Esame namai, kuriuose susitinka skaitytojų ir kūrėjų bendruomenė, vienijama prasmės kūrimo pojūčio, meilės knygoms ir turiniui. Mūsų stenduose mugėje bus galima...

Roma Macijauskaitė

Silkė. Produktas, be kurio artėjančios šventės sunkiai įsivaizduojamos. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė papasakojo, į ką atkreipti dėmesį renkantis silkę ir kokios jos reikėtų vengti. Dr. Čapkauskienė pasakoja ir tai, ar organizmui naudinga silkė...

Agnė Keizikienė

Augalinis pienas jau kurį laiką yra alternatyva ne tik veganamas, bet ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Jų pasirinkimas parduotuvėse – begalinis: nuo avižų iki anakardžų, nuo sojų iki migdolų. Tiesa, jei nutarėte įprastą pieną pakeisti augaliniu, teks kiek daugiau patuštinti savo piniginę, mat tok...

Roma Macijauskaitė

Ši daržovė dar nerado kelio į kiekvieną virtuvę. Ir galimai be reikalo. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė vardija ne vieną priežastį, kodėl vertėtų įtraukti baklažanus į valgiaraštį. Ir kaip juos geriau valgyti – žalius ar termiškai apdorotus – kad...

Roma Macijauskaitė

Turbūt dažnas atsimena mamos ar močiutės pamokymą valgyti burokėlius ar gerti jų sultis, nes tai sustiprins imunitetą, kaip teigdavo, – dėl šiose daržovėse esančių didžiulių geležies klodų. Nutariau išsiaiškinti, ar tai tiesa, ir šį klausimą uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mit...