Sandrija Čapkauskienė

Mokslų daktarė įvardijo moliūgų sėklų naudą ir kaip jas reikėtų tinkamai paruošti (40)

Moliūgai ir jų sėklos kilę iš Amerikos žemyno. Manoma, kad Pietų Amerikos žemyne moliūgų sėklas vartojo actekai. Iš Amerikos jos pasklido po...

Pilni daržai cukinijų, o apie įspūdingą jų naudą nė nežinote: mokslų daktarė paaiškino, kodėl jas verta valgyti dabar (46)

Cukinija – pati kosmopolitiškiausia vasarinių moliūgų veislė. Nuo kitų vasaros moliūgų ji skiriasi cilindro forma ir intensyvia spalva. Ir nors...

Mokslų daktarė palygino mėlynes ir šilauoges: paaiškėjo, kurios naudingesnės (165)

Mėlynės ir šilauogės labai dažnai painiojamos – abiejų rūšių uogos yra tamsiai mėlynos spalvos, panašaus dydžio. Mėlynės šiek tiek yra...

Mokslų daktarė apie uogas, kurių naudą dažnai užmirštame: jei jų nevalgote, neįsivaizduojate, ką prarandate (74)

Juodieji serbentai (lot. ribes nigrum ) Europoje valgomi jau apie 400 metų, o įrašai apie šias uogas atsirado XVII amžiuje, kai buvo aprašytas jų...

Mokslų daktarė įvertino vyšnias: apie šį jų poveikį įtaria retas (146)

Daugelis vasarą valgome vyšnias, bet nenutuokiame apie jų poveikį mūsų organizmui. Ar žinojote, kad šios lietuviškos uogos turi įtakos ir mūsų...