Valome šaldytuvą

1. Išplaukite lentynas ir dėžutes

Pirmiausia išimkite iš šaldytuvo lentynas, groteles bei dėžes ir jas išplaukite, geriausia – karštu vandeniu ir su švelniu plovikliu. Jei ant dėžių sienelių lieka sunkiai nusiplaunančių produktų likučių, uždėkite tose vietose šiltu vandeniu sudrėkintų popierinių rankšluosčių ir trumpam palikite, kad atmirktų. Paskui nušveiskite dėmes kieta kempinėlės puse ar šiūruokle, rašo „Marie Claire“.

2. Išvalykite šaldytuvo vidų

Šaldytuvo vidui išplauti pasidarykite tirpalo su soda (1 dalis sodos ir 7 dalys vandens), pamirkykite šiame tirpale kempinėlę ar servetėlę ir imkitės darbo. Pradėkite valyti nuo viršaus ir judėkite žemyn, kad ant jau švarių paviršių neužlašėtų vandens. Galiausiai popieriniais rankšluosčiais sausai išvalykite šaldytuvo vidų.

3. Šalin nemalonius kvapus

Nemalonius kvapus iš šaldytuvo pašalinsite su soda. Kai išvalote šaldytuvo vidų, apatinėje lentynoje pastatykite atidengtą indą su soda. Galite laikyti jį nuolat arba išimti, kai soda sugers visus kvapus.

4. Nuvalome šaldytuvą iš išorės

Nuvalykite šaldytuvo išorę kempinėle, sumirkyta universalia valymo priemone. Ypač atidžiai nuvalykite rankeną – ten susikaupia nemažai nešvarumų.

Kiek kitaip vyks šaldytuvo iš nerūdijančio plieno valymas. Jį nutrinkite pirmiausia drėgna mikropluošto servetėle, paskui – sausa. Jei yra įsisenėjusių dėmių, ant drėgnos servetėlės užlašinkite kelis lašus medicininio spirito.

5. Profilaktika

Na ir įsidėmėkite dar kelias gudrybes, kad šaldytuvas ilgiau liktų švarus.

Jei pastebėjote, kad koks nors produktas genda, iš karto jį išmeskite (kol jo „aromatas“ nepasklido visame šaldytuve). Jei pastebėjote ant indo ar ant lentynos dėmę, iš karto nuvalykite servetėle su sodos tirpalu.

Soda puikiai išvalys ir pelėsį – sumaišykite šaukštą sodos su litru šilto vandens ir patrinkite supelijusį paviršių. Paskui kruopščiai nusausinkite.

Kaip dažnai reikia valyti šaldymo kamerą?

Jei nesusiduriate su dažnais elektros trikdžiais ir negyvenate padidintos drėgmės sąlygomis, šaldymo kamerą pakanka valyti kartą per metus. Bet kokiu atveju nepamirškite žvilgterėti ir į gamintojo rekomendacijas, kai teisingai eksploatuoti šaldytuvą.

Kameros valymas truks ne ilgiau kaip valandą.

Kaip valyti šaldytuvo kamerą

* Šaldymo kamerą atjunkite nuo elektros srovės ir niekada neplaukite, nevalykite jos, kai veikia – šitaip galite sugadinti įrangą.

* Kad iš kameros ištraukti produktai nesugestų ir neatitirptų pirma laiko, sudėkite juos į atskirą talpą, geriau nepraleidžiančią drėgmės. Jei yra gaminių, kurie tirpsta greičiau, kaip, pavyzdžiui, ledai, juos patartina sudėti į šaldymo krepšį, jei tokį turite.

* Mikropluošto šluoste patrinkite kameros lentynas, stalčius ir viršutinę įrenginio dalį. Jei kamera užsiteršusi, paruoškite tirpalą iš 1 valgomo šaukšto sodos ir 500 ml šilto vandens. Galima įpilti ir kelis lašelius plovimui skirtos priemonės. Gautu skysčiu sudrėkinti šluostę ir gerai patrinkite.

* Jokiu būdu nenaudokite abrazyvinių valymo priemonių, koncentruotų plovimo skysčių, balinimo ar priemonių alyvos pagrindu. Visa tai gali pažeisti įrangos paviršių.

* Kartą per pusmetį nusiurbkite šaldytuvo groteles, esančias galinėje pusėje. Jei šilumokaitį dengia dulkės, jis prasčiau išskiria šilumos energiją, dėl to įrenginys gali greičiau išeiti iš rikiuotės.
Nepamirškite patikrinti durelių tarpinės. Ją taip pat kartą per pusmetį reikėtų nuplauti muiluotame vandenyje sumirkta šluoste ar pavalyti suvilgytu dantų šepetėliu.

* Norint patikrinti durelių sandarumą, durelėmis prispauskite kupiūrą – jei ji lengvai išsitraukia, tai ženklas, kad tarpinę reikėtų keisti.

* Kai iš naujo pildysite šaldymo kamerą, maisto produktų nedėkite prie pat sienelių ir labai arti vienas kito. Palikite vietos orui laisvai cirkuliuoti – tai užtikrins vienodą šaldymo tempą ir temperatūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją