Šį kartą laidoje „Alfo Didysis šou“ lankėsi ūkininkų ir mažųjų gamintojų internetinės prekybos platformos vadovas Aurimas Gadeikis. Kartu su Alfu jie aiškinosi, ką reikia žinoti renkantis vištieną, kaip ją taisyklingai išpjaustyti ir pasigaminti patį skaniausią sultinį ar kepsnį.

Ką reikėtų žinoti prieš perkant vištą?

Visų pirma, reikėtų labai atsakingai ją rinktis. Labai skiriasi skonis pirktos iš parduotuvės ir naminės. Jei turite galimybę, stenkitės pirkti iš ūkininkų, nes vieną kartą paragavę pajausite akivaizdų skirtumą. Į parduotuvėse esančias nenorėsite net žiūrėti.

Jau nusipirkus vištą labai svarbu ją laikyti tinkamoje temperatūroje, netgi svarbu, kaip ją parsinešate. Nes, jei lauke labai didelė temperatūra, višta gali įgauti blogą skonį. Ji yra labai lepus produktas ir ją reikėtų tik parsinešus laikyti šaltai. Nelaikykite maišelyje.

Asociatyvioji nuotr.

No ko priklauso vištienos spalva ir ar tik naminės vištos būna gelsvesnės?

Vištos spalva priklauso nuo dviejų dalykų. Tai gali būti nuo nupešimo, jei bus pešta rankomis ji bus šiek tiek geltonesnė, arba nuo maitinimo. Jei višta valgė kukurūzus, ji visada bus geltonesnė ir riebesnė, nes valgė sočiau, užaugs didesnė. Bet kai kurie ūkininkai ir verslininkai yra gudrūs ir jie šią spalvą bando išgauti dirbtinai. Prieš vištos papjovimą, ją šiek tiek taip pamatina, ji įgauna spalvą, nors neaišku, kaip ji maitinosi pradžioje. Todėl labai svarbu, iš ko perkate, pažinokite ūkininką ir tikrai nusipirksite gerą produktą.

Taip pat laidoje: lengvai paruošiama paukštiena tarsi azijietiškame restorane ir sočios itališkos makaronų salotos su falafeliais.

Alfas kartu su maisto technologe aiškinsis, kaip pasigaminti pačius skaniausius ir puriausius kotletus? Kokius triukus reikia žinoti? O šunų augintojai sužinos, kaip pagaminti vitamininį kokteilį, kuris primins apelsinų sultis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją