Dieta – klaida ar efektyvus sprendimas norint numesti svorį?

Dažnas žodį „dieta“ siejame su kokių nors maisto produktų atsisakymu ar griežtais ribojimais, kurie padės greitai ir efektyviai numesti nereikalingą svorį. Tačiau treneris Paulius Ratkevičius sako, kad į dietą telpa labai daug dalykų ir ją apibrėžti ganėtinai sunku.

„Daugelis dietą įsivaizduoja kaip kažkokį labai rimtą apribojimą ir tam tikros rūšies kančią. Aš į tai žiūriu ganėtinai neigiamai, nes kuo daugiau apribojimų, tuo dažniau žmonės palūžta. Dieta daugumai susiję su svorio metimu, nors ji gali būti tiesiog subalansuotas maistas, nebūtinai svorio metimas.

Žmonės, kurie nebuvo labai valingi, disciplinuoti ir priaugo svorio, mano, kad jiems reikia dietos. Tačiau griežti apribojimai jiems dar labiau netinka, nes iš esmės jų esamas svoris parodo, kad jie nėra tiek disciplinuoti, jog jos laikytųsi. Aš tai vadinu režimu ir man režimas yra tuomet, kai nepatiriama daug kančios, nenutolstama nuo savo buvusių mitybos įpročių ir gyvenimas dėl įvestų naujų režimo gairių nepasidaro nemielas,“ – sako P. Ratkevičius.

Treneris dalijasi patarimais, kas padeda greičiau sudeginti riebalinį sluoksnį ir numesti svorio ir kas labai stipriai padidina galimybę pasiekti norimų rezultatų. Ratkevičius tikina: tai galima padaryti be kančios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)