Šis pyragas – tikras išsigelbėjimas, kai po prabangių desertų gamybos lieka nepanaudoti kiaušinių baltymai. Žinoma, iš jų galima kepti omletą ar tradicinius morengus, bet galima pagaminti ir prabangiai atrodantį pyragą. Tuo labiau, kad tešlai paruošti užtruksite vos kelias minutes.

Dubenėlyje sumaišome birius produktus: miltus, krakmolą, vanilinį cukrų ir pusę cukraus. Nepasiduokite pagundai padidinti miltų kiekį – jų reikia vos vos, tik tiek, kad „surištų“ baltymus.

Į didesnį dubenį supilame baltymus, įberiame kruopelytę druskos, pagreitinančios putojimo procesą. Paplakame baltymus iki pirmųjų putų pasirodymo, tada supilame likusį cukrų ir plakame iki vidutinių putų, tai yra, tol, kol baltymų paviršius jau laikys formą, bet pavertus dubenį, baltymai iš karto bandys ištekėti.

Į baltymų masę greitai įmaišome birius produktus. Kuo ilgiau maišysite, tuo tešla bus kietesnė, todėl verta pasistengti.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Formą su kiauryme viduryje pašlakstome vandeniu – riebalais tepti nereikia.

Supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame maždaug 40 minučių, kol pyrago paviršius gražiai parus, o kepinio tūris padidės maždaug 1,5 karto.

Pyragą ištraukiame, apverčiame ir paliekame atvėsti. Dar patogiau apverstą pyragą su visa forma užmauti ant butelio ar siauresnio stiklainiuko – taip lengviau cirkuliuos oras ir pyragas greičiau vės.

Angelų pyragas

Po valandos pyrago kraštus apipjauname aštriu peiliu, išimame kepinį iš formos ir paliekame galutinai atvėsti. Prieš tiekdami, apibarstome cukraus pudra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)