„Kodėl dvejojau? Na pripažinkime, šis patiekalas kaip ir dauguma močiučių patiekalų yra labai nefotogeniškas, o ir naudojama šoninė yra visiškai ne mano ingredientas. Bet šis receptas man yra labai brangus prisiminimas iš vaikystės vasaros rytų kaime ir tai yra tas patiekalas, dėl kurio mano darže kasmet auga svogūnų plantacija – nes abejingų šiam patiekalui mūsų šeimoje nėra. Net ir tie, kas nemėgsta svogūnų, šią kiaušinienę valgo su pasimėgavimu, nors patiekalui laiškų reikia tikrai daug“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė iš Alytaus Živilė.

Kadangi šis patiekalas – labai vasariškas, Ž. Stumbrienė ragina nepraleisti momento, kai galima jį gaminti.

„Bent kartą per vasarą šią kiaušinienę išsikepti tikrai verta, o ir ingredientų reikia vos kelių. Tad jei turite svogūnų laiškų ir keletą kiaušinių, visa kitą tikrai surasite“, – išmėginti receptą skatina Živilė.

Gardžioji močiutės kiaušinienė

Jums reikės:

Daug svogūnų laiškų (5 asmenų šeimai Živilė jų parsineša visą glėbį),
parūkytos šoninės,
3-4 kiaušinių,
Druskos,
Pipirų.

Gaminimas:

* Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę.

* Svogūnų laiškus supjaustome stambiai, 3-4 cm dydžio žiedais.

* Dedame į keptuvę svogūnų laiškus. Laiškų keptuvėje turi būti su kaupu. Kepdami svogūnų laiškai sumažės kelis kartus. Kepame kantriai ir ilgokai.

* Kai svogūnų laiškai pakeis spalvą, įmušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų ir kepdami gerai išmaišome.

* Patiekiame su juoda duona.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją