Prieš metus kalbėjau, kad Klaipėda netrukus aplenks Vilnių savo restoranais – o dar kažkada sakiau, kad Klaipėdai stinga gero indų restorano. Ko gero, nebuvo jokio, o gal tiesiog nemačiau.
Kodėl man taip svarbu indų maistas? Turbūt todėl, kad praleidau virš 16 metų ten, kur indų maistas geriausias pasaulyje: Anglijoje. Tai man dažnai sakė ir patys indai – Anglijoje kitokia perkamoji galia, kitokie produktai, kitoks dėmesys. O indų maistas anglams jau daug dešimtmečių – nacionalinė virtuvė. Anglai eina kario valgyti ir alaus gerti penktadienio vakarą ir nesijaučia, lyg valgytų užsienietiškai. Jiems tai – sava.
Tikiuosi, taip pat bus ir su indų virtuve.
Panyras, indiškas pusiau sūris, pusiau varškė, kepta su daržovėmis, ir patiekta su gaiviais ridikėliais, buvo viena iš tų priežasčių, kodėl vegetarai dažnai nepasiilgsta mėsos. Nepriekaištinga.
Indijoje, kur itin daug vegetarų, sūris panyras iš karvių arba buivolių pieno yra labai dažnai pasitaikanti sudėtinė dalis.
Restoranas puikus: jei jį šiandien perkėlus į Brick Lane gatvę Londone, kur koncentruoti Indijos ir Bangladešo restoranai ir kur skuba visi turistai ir šiaip kario mėgėjai, jis tikrai ten nenusileistų senbuviams.
Penkios žąsys iš penkių.
Devi, Turgaus g. 10, Klaipėda. Tel. +370 610 97017. Facebook puslapis: https://www.facebook.com/deviindian Tinklalapis: https://www.deviindian.lt
Nuo antradienio iki sekmadienio - nuo vidurdienio iki 22:00.