Aplankėme dvylika restoranų: du iš jų buvo nuviliantys, vienas – toks, į kurį ėjome vedami nostalgijos ir progos, todėl apie jį neverta kalbėti. Likę devyni vienaip ar kitaip buvo išskirtiniai, įsimenami ir verti rekomendacijos, kad esant Berlyne jums nereikėtų spėlioti.

1. COCOLO RAMEN

Autentiško interjero rameninė atsidaro 18 valandą (išskyrus sekmadienį, kai nedirba), tačiau dvidešimt minučių iki atsidarymo prie jos pradeda rinktis eilė. Lygiai šeštą, kai eilėje stovi apie dvidešimt-trisdešimt žmonių, restorano durys atsiveria. Jei jūsų kompanija maža, greičiausiai būsite paprašyti atsisėsti greta kitų svečių – nieko tokio, šnekėtis ir palaikyti pokalbio veikiausiai nereikės. Keli skirtingi ramenai ir bemaž tiek pat užkandžių – visas meniu. Sodriausias ir ryškiausio skonio ramenas – Tonkotsu – nieko arti jo Lietuvoje nėra, nors gal pasaulyje ir rastumėte geresnio rameno. Puikūs, sultingi wonton ir gyoza koldūnėliai. Jūsų vakarienei dviems, kartu su gėrimais, jei sugalvotumėte persivalgyti, užteks maždaug keturiasdešimties eurų, neįskaitant arbatpinigių.

Gipsstr. 3, 10119 Berlin, Germany
+49 172 3047584
https://kuchi.de/restaurant/cocolo-ramen/

2. MONSIEUR VUONG

Vietnamietiškas maistas neprivalo būti marmalu, kaip dažnai pasitaiko Lietuvoje. Sodrūs skoniai, modifikuoti Europos suvokimui, kaip maistas turi atrodyti lėkštėje. Greičiausiai įtakos turi tai, kad savininkas – vietnamietis, būdamas mažas, atsikraustęs į Vokietiją. Gali tekti palaukti eilėjo, o ir aptarnavimas nebūtinai patiks, tačiau bent per pusę tiek gero vietnamietiško maisto Lietuvoje suvalgyti dar negalime. Spring rollsai su krevetėmis, įvairios PHO sriubos ir besikeičiantys dienos pasiūlymai, kurie neprimena varganų dienos pietų – ragaukite viską. Ir pasilikite vietos bananų ir kokosų desertui. Sklando kalbos, kad jie verda puikią vietnamietišką kavą, o jei negeriate kavos – šildančią imbierinę arbatą. Jūsų pietums ar vakarienei dviems, jei nevartosite alkoholinių gėrimų, bet ragausite beveik be saiko, užteks maždaug keturiasdešimties eurų neįskaitant arbatpinigių.

Alte Schoenhauser Str. 46 | Mitte, 10119 Berlin, Germany
+49 30 99296924
https://www.monsieurvuong.de

3. ZENKICHI

Restoranas, įrašytas į Michelin gidą. Nesirinkite omakase – tai nėra visiškai tikslus pasakymas, kadangi visiems svečiams, pasirinkusiems tokio tipo vakarienę, atnešami tie patys patiekalai, iš anksto sugalvoti ir nutarti. Tai labiau degustacinis meniu nei omakase. Grįžusi ten antrą kartą pasirinkčiau krevečių tempurą, obuoliais maitintą paršelį ir dubenį udon makaronų su sultiniu. Taip pasilikčiau vietos desertui – greipfrutiniam želė ir sezamų pastos desertui. Jie išskirtiniai. Taip pat restoranas turi išskirtinių sakių meniu, kuris vertas dėmesio. Beje, restorano interjeras vienas įspūdingiausių matytų gyvenime: jus atves akmeniniu taku ir pasodins kambarėlyje, užtrauktomis užuolaidomis. Interjeras užbaigtas taip, kad net vonios kambaryje esančios servetėlės, skirtos nusišluostyti rankoms, ypatingos. Jūsų vakarienei dviems, tikrai neliekant pustuščiais skrandžiais, veikiau priešingai, gali užtekti maždaug šimto penkiasdešimties eurų, neįskaitant arbatpinigių jei ragausite sakę, tačiau pernelyg neįsijausite.

ZENKICHI

Johannisstr. 20, 10117 Berlin, Germany
+49 30 24630810
https://www.zenkichi.de

4. HORVATH

Tai restoranas, turintis dvi Michelin žvaigždes, brangiausias iš visų, šiame sąraše aprašytų. Jo šefas – austras, užaugęs neturtingame Austrijos kaime, ir tą virtuvę pritaikęs moderniems bei išmaniems patiekalams. Patiekaluose didelę vietą užima daržovės, paprastos ir tikrai visiems atpažįstamos savo pavadinimais, bet ne visada – skoniu. Kiaušinis, grybai, daržovių sultinys – skamba gerokai paprasčiau, nei pasirodė realybėje. Be to, restoranas kepa tokią duoną, dėl kurios pačios savaime norėsis grįžti, kurią patiekia su sviestu ir labai sviestine bulvių koše. Už devynių patiekalų vakarienę be gėrimų žmogui bei įsimintiną aptarnavimą sumokėsite šimtą keturiasdešimt eurų, septynių – šimtą dvidešimt, o penkių – šimtą. Gėrimus galite rinktis pagal specialiai priderintą meniu, tačiau restorano vynų korta įspūdinga – jei nenorite šitiek skirtingų gėrimų, paprašykite someljė pagalbos. Taip pat galimas nealkoholinių gėrimų derinimas su maistu. Rekomenduoju paragauti visus patiekalus – nors tai nebus pigiausia vakarienė jūsų gyvenime, maisto turėtų pakakti ir drūtam vyrui. Būtina rezervacija.

Paul-Lincke-Ufer 44a, 10999 Berlin, Germany
+49 30 61289992
http://www.restaurant-horvath.de

5. IL PUNTO

Itališkas restoranas, esantis Michelin gide. Turi įprastą ir sezoninį meniu. Taisyklės paprastos: čia valgykite pastą ir trumpam pamirškite visus kitus, tradiciškai skambančius itališkus patiekalus. Nors jie čia bus geri, tai vieta, valgyti pastą. Kalmarai, jautienos ragu – visi padažai pasirodė įspūdingi, todėl verta paragauti daugiau negu vieną. Būdami dviese, drąsiai įveiksite po dvi porcijas pastos – vieną užkandžiui, vieną – kaip pagrindinį patiekalą. Na, nebent laikotės dietos. Už keturias porcijas pastos vidutiniškai sumokėsite apie šešiasdešimt eurų. Visa kita – tik jūsų fantazijos ir kišenės reikalas.

Neustaedtische Kirchstr. 6, 10117 Berlin, Germany
+49 30 20605540
http://www.ilpunto.net/main.php?web_id=1

6. LON MEN‘S

Šis kinų restoranas specializuojasi Taivano virtuvėje. Pasaulyje pasitaikė rasti ir geresnių kiniškų restoranų, ypač Amerikoje, bet šis – atrodo labai autentiškai, tarsi būtų tikrame China Towne, nors Berlynas tokio neturi, o maistas čia skanus. Skaniausi pasirodė stikliniai makaronai ir sriubos su jautiena. Papietauti dviems turėtų užtekti ir trisdešimties eurų.

Kantstr. 33, 10625 Berlin, Germany
+49 30 31519678
http://lon-mens.juisyfood.com

7. SCHNIZELEI

Norite pamatyti, kaip atrodo tradicinio vokiečių maisto restoranas, nepanašus į Bernelių užeiga? Valgykite čia. Meniu – įvairios vokiškos užkandėlės (jei turite didelius skrandžius, ragaukite dešrų) ir tai, ko visi atėjo – šniceliai. Vienos šnicelis užima du didelius žmogaus veidus, yra minkštas, traškus ir netaukuotas. Jäger šnicelis patiekiamas su vokiškais makaronėliais. Pabaigai – abrikosiniai virtinukai su vaniliniu padažu, kurie nukels į kalėdinę vaikystę. Restoranas turi įdomų alaus meniu. Beje, šnicelių restorane gausu pasirinkimų vegetarams. Gausiems pietums dviese galite išleisti ir aštuoniasdešimt eurų, tačiau sutalpinti į skrandį pavyks daugiausiai už šešiasdešimt, kartu su gėrimais, neįskaičiuojant arbatpinigių.

Chausseestr. 8 | oder Novalisstraße 11, 10115 Berlin, Germany
+49 30 32519422
https://schnitzelei.de/mitte/

8. HOUSE OF SMALL WONDER

Berlynas nėra pusryčių miestas. Panašu, kad greitai ir nebus. Jūsų vietoje pusryčius tiesiog praleisčiau ir eičiau ankstyvų pietų – didžiąją dalį laiko taip ir darėme. Tačiau jei būtinai norite pusryčių – tai vienintelė iš tiesų gera vieta pusryčiams. Maistas nenustebins, tačiau jis skanus. Mano asmeninis pasirinkimas – sunny side up kepti kiaušiniai su bulvių gratin. Interjeras restoranui prideda karmos taškų, todėl palaukti dešimt minučių, kol atsilaisvins stalelis, visai nėra sunku. Pusryčiams dviems išleisite apie trisdešimt eurų.

Johannisstr. 20, 10117 Berlin, Germany
+49 30 27582877
https://www.houseofsmallwonder.de

9. DOYUM GRILLHAUS

Restoranas randasi viename paprastesnių Berlyno rajonų – greičiausiai iki ten važiuosite taksi, todėl pasirūpinkite, kad žinotumėte, kaip tą taksi prisikviesti, kad grįžtumėte atgal. Restorane jums taksi greičiausiai neiškvies. Tačiau ten nuvažiuoti verta: nors būsite Vokietijoje, garantuotai jausitės Turkijoje. Į restoraną daugiausiai renkasi vietiniai turkai – sėdėdami taip ir neišgirdome vokiečių kalbos. Tai nebus prabangi vieta, nebus ir moderni. Tačiau čia galėsite suvalgyti išties gerą ir autentišką turkišką picą (pide), ypatingai gerą humusą ir tobulai švelnų tzatziki (šalia jų užsisakykite duonos – atneš karštą ir kvepiančią), o taip pat ir kebabą. Visa ragauta mėsa buvo nepriekaištinga. Alkoholis restorane neparduodamas. Dviese pavalgę taip, kad nenorėsite iki kitos dienos pietų, galite išleisti iki penkiasdešimties eurų. Tai reikš, kad užsisakysite maisto mažiausiai keturiems žmonėms. Taigi, galite apsisukti gerokai pigiau. Gal net dvigubai.


Admiralstr. 36 | Kreuzberg, 10999 Berlin, Germany
+49 30 61656127
http://www.doyum-restaurant.de

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)