Šašlykai visada buvo – tikiuosi ir bus – vasaros malonumas, nesvarbu, kur bebūčiau. Nors populiarėja ir kiti grilio patiekalai, šis vis dar išlieka vienas mylimiausių. Portugalijoje jau teko kepti taip pat — pavyko taip pat, kaip Lietuvoje“, – pasakoja Arnas.

Tik, pastebi tinklaraštininkas, nuo vaikystės žino, kad geriausios kepimui beržinės malkos, o Portugalijoje naudojamos tik anglys. Tačiau, pastebi, skoniui tai nesutrukdė, nes visa paslaptis – receptas ir kepimo temperatūroje.

A. Raulinaitis pastebi, kad Portugalijoje grilinimo kultūra labiau paplitusi nei Lietuvoje. „Dažniausiai kepama žuvis, steikai ir kiaulienos kepsniai. Kartais – tik su druska ir pipirais, pabaigoje apšlakstant citrinos sultimis. Net ir paprastesnių mažesnių miestų restoranų virtuvėse dažniausiai atsiras vietos griliui“, – dalijasi tinklaraštininkas.

Ir kviečia išbandyti begalę kartų bandytą ir visada pasiteisinusį Arno šašlykų receptą.
„Kiek šeimininkų, tiek šašlykų receptų, tad spręsti jums, bet už šį galiu duot ranką nukirsti“, – nusijuokia Arnas.

Gardieji Arno šašlykai

Reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės.
1 kg svogūnų.
šiek tiek aliejaus.

Prieskoniai — du variantai:
* druska, pipirai, saldžioji paprika, džiovintų žolelių mišinys,
* arba prieskonių mišinys šašlykams.

Gaminame:

* Svogūnus pjaustome plonais pusžiedžiais, suberiame į puodą ir 10 minučių stipriai gniaužome rankomis, kol išsiskiria sultys.
* Ten pat į puodą dedame stambiais gabalėliais pjaustytą mėsą, masažiuojame dar bent 5 min.
* Dedam prieskonius, išmasažiuojame ir per naktį paliekame šaldytuve.

* Kepimas (labai svarbu):

1. Mauname ant iešmų ir labai stipriai suspaudžiame – taip kepant neišdžius.
2. Kepam ant vidutinės kaitros, iš lėto – bus maksimaliai minkšti.
3. Nuimame, dedame į puodą, uždengiame ir paliekame 10 minučių pailsėti.


* Man sezono pradžioje skaniausia šalia šašlykų patiekti ryžiai, marinuoti svogūnai, pomidorai, agurkai ir pomidorų padažas. Besibaigiant sezonui laviruoju su granatais, granatų padažu, rausvaisiais svogūnais, jogurtiniu mėtų padažu ir pašildytu lavašu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)