Grybus sūdyti galima dvejopai – žalius arba pavirinus 10-15 minučių. Svarbiausia – grybus gerai nuvalyti ir atskirti galvutes, nes šį kartą sūdysime tik jas.
Paruošimas
Visų pirma, jums reikės stiklinio arba keramikinio indo – maždaug 2 kg grybų apie 3 l talpos. O štai produktai, kurių jums reikės:
- 2 kg grybų;
- druskos (2 kg grybų – 100 g druskos);
- šviežių krapų (poros šakelių);
- lauro lapų (5-6 vnt.);
- česnako (3-4 skiltelės);
- keletos kadagio uogų (jei turite);
- keleto žiupsnelių juodųjų pipirų;
- poros gvazdikėlių.
(Prieskonių proporcijas galite keisti pagal skonį).
Baravykų galveles reikia sluoksniuoti su prieskoniais – vienas sluoksnis grybų, vienas – prieskonių. Indo apačioje sudėti prieskonius, tada grybus ir vėl prieskonius. Druską užberti susluoksniavus visus grybus.
Pridėjus pilną indą galvučių būtina prislėgti su lėkšte, aprišti marle ar uždengti dangteliu, kad grybai gautų oro.
Tokius grybus galima valgyti jau po pusantro mėnesio. Mama garantavo, kad per Kalėdas tokie grybai bus suvalgyti akimirksniu.