Tokius bulvinius blynelius mėgstu kepti prie mėsos patiekalų – anties krūtinėlės ar kiaulienos išpjovos. Tada juos tiekiu su vaisių salotomis. Bet gerai iškepti bulviniai blynai traškiais krašteliais gardūs ir valgomi tradiciškai – su geru šaukštu riebios grietinės.

Blynams skirtas bulves smulkiai sutarkuojame. Rankine trintuve ar elektrine – nėra skirtumo. Kartu sutarkuojame ir galvutę svogūno bei kelias skilteles česnakų.

Tarkius šiek tiek nusunkiame, nors stipriai, kaip cepelinams, nuspausti tikrai nereikia. Prispaudžiame tarkuotas bulves delnu ir palaukiame, kol pro pirštus ištekės skysčio perteklius.

Į bulvių tešlą įmušame du kiaušinius. Miltų šiam patiekalui aš nenaudoju – nuo jų bulviniai blynai pasidaro tąsūs ir veliasi burnoje. Nuo seno į bulvinius blynus mes beriame manų kruopas – tada jie iškepa tikrai traškūs. Svarbu manų nepadauginti: neišsigąskite, jei tešla atrodo kiek skystoka – manai kepant brinksta ir gerai „suriša“ blynus.

Traškūs bulviniai blynai: yra viena paslaptis
© DELFI montažas

Dar beriame druskos, maltų juodųjų pipirų ir būtinai – kmynų. Jie bulviniams blynams suteikia subtilų aromatą ir skonį.

Štai ir viskas: keptuvėje įkaitiname šaukštą kiaulienos taukų, kai jie pradeda šnypšti, šaukštu dedame po kauburėlį tešlos, kurį išplojame, kad blyneliai būtų plonučiai. Kepame maždaug 4 minutes iš vienos pusės, kol blynų krašteliai pradeda skrusti, tada apverčiame ir pakepame dar kelias minutes.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Amerikiečių smūgis privačiai Putino armijai: kas ji tokia ir kodėl pavojinga Rusijos kaimynams? (1085)

Jų ten nėra. Ši sparnuota, tiesa, ne visai tiksli Vladimirui Putinui priskiriama frazė apie...

Dirbančiųjų viltis dėl naujų mokesčių – didesnės algos (137)

Premjerui Sauliui Skverneliui tikinant, kad Vyriausybė pavasarį pateiks mokesčių reformos...

Orai: žiema pasispardys kaip reikiant – šals iki –20 laipsnių (1)

Antroje vasario pusėje žiema net neketina pasiduoti ir toliau demonsruoja savo charakterį –...

Rimvydas Valatka. Žmogus už valstybės borto (558)

Vienas šimtmetis baigėsi. Kitas prasideda. Su ta pačia gramatine žalvalstiečių klaida. Tais...

Su aukščiausia kvalifikacija ir daugiau nei 10 metų darbo stažu moka vos 460 eurų (219)

Į kovą dėl didesnių atlyginimų kyla ne tik medikai, bet ir socialiniai darbuotojai. Uostamiestyje...

Jasikevičius: mes šiandien švęsime kaip galime stipriau (42)

„Mes šiandien švęsime kaip galime stipriau. Tai yra titulas, bet po dviejų dienų treniruosimės...

Kate Middleton gudriai išsisuko nuo karališkos aprangos protokolo reikalavimų (27)

Sausio pradžioje savo favoritus paskelbė Britų kino ir televizijos akademija (British Academy of...

Tirpstantys Antarktidos ledynai atveria savo paslaptis (39)

Jūros dugnas, kurį atidengė atitrūkęs ledynas, gali būti iki šiol neatrastų organizmų namai....

Kurtinaitis neapsikentė „Žalgirio“ šventimo: tai pradedam ar važiuoti namo? (164)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis po SIL- Karaliaus Mindaugo taurės turnyro...

Kaip užuot verkę prie griuvėsių ir panirę į depresiją, japonai visus aplenkė (40)

Andrius Kleiva – Paryžiaus politinių mokslų instituto studentas, metus gyvenęs Japonijoje. Ten...