Tokius bulvinius blynelius mėgstu kepti prie mėsos patiekalų – anties krūtinėlės ar kiaulienos išpjovos. Tada juos tiekiu su vaisių salotomis. Bet gerai iškepti bulviniai blynai traškiais krašteliais gardūs ir valgomi tradiciškai – su geru šaukštu riebios grietinės.

Blynams skirtas bulves smulkiai sutarkuojame. Rankine trintuve ar elektrine – nėra skirtumo. Kartu sutarkuojame ir galvutę svogūno bei kelias skilteles česnakų.

Tarkius šiek tiek nusunkiame, nors stipriai, kaip cepelinams, nuspausti tikrai nereikia. Prispaudžiame tarkuotas bulves delnu ir palaukiame, kol pro pirštus ištekės skysčio perteklius.

Į bulvių tešlą įmušame du kiaušinius. Miltų šiam patiekalui aš nenaudoju – nuo jų bulviniai blynai pasidaro tąsūs ir veliasi burnoje. Nuo seno į bulvinius blynus mes beriame manų kruopas – tada jie iškepa tikrai traškūs. Svarbu manų nepadauginti: neišsigąskite, jei tešla atrodo kiek skystoka – manai kepant brinksta ir gerai „suriša“ blynus.

Traškūs bulviniai blynai: yra viena paslaptis
© DELFI montažas

Dar beriame druskos, maltų juodųjų pipirų ir būtinai – kmynų. Jie bulviniams blynams suteikia subtilų aromatą ir skonį.

Štai ir viskas: keptuvėje įkaitiname šaukštą kiaulienos taukų, kai jie pradeda šnypšti, šaukštu dedame po kauburėlį tešlos, kurį išplojame, kad blyneliai būtų plonučiai. Kepame maždaug 4 minutes iš vienos pusės, kol blynų krašteliai pradeda skrusti, tada apverčiame ir pakepame dar kelias minutes.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Ryžių košė su mėsa – tai ne plovas: sėkmingam patiekalui reikia žinoti štai tai (23)

Rytiečiai sako, kad plovo yra tiek rūšių, kiek pasaulyje gyvena musulmonų. Šią patarlę galima...

Kaip gaminamas tikras turkiškas kebabas: kelios valandos pasiruošimo ir 15 minučių gaminimo (16)

Tikras turkiškas kebabas gerokai skiriasi nuo tų, kokius esame įpratę valgyti Lietuvoje. Turkų...

Lietuvoje gyvenantis totorius atskleidė visų pamėgto šimtalapio recepto paslaptis: verta pabandyti (20)

Lietuvos totorių sostinėje – Raižiuose esančios musulmonų religinės bendruomenės pirmininkas...

Receptas, gimęs sovietmečiu: tokią mišrainę anksčiau labai mėgo Seime (38)

Prieš keliolika metų, kai Seimą maitino kita įmonė, kurios patiekalus daugelis politikų...

Specialistas pataria, kokios bulvės tinkamiausios cepelinams (20)

„Cepelinams geriausia naudoti tokias bulves, kurios turi daugiau krakmolo. Tai vėlyvesnės...

Top naujienos

Klaipėdietis nusivylė brangiausiu Lietuvos „Passatu“ pardavėjai problemą mato kitur (363)

„Man tai buvo pirmas naujo automobilio pirkimas“, – DELFI sako Mindaugas, prieš pusmetį...

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (1047)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Emigrantas, kuris grįžo kurti automatizuotą daržovių ūkį (29)

Nors daržovių ūkiuose Lietuvoje daugeliui procesų atlikti vis dar naudojamas rankų darbas, jau...

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai (150)

Valstybės saugumo departamento informacijoje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui...

Drąsiems pokyčiams pasiryžusi 27 metų vilnietė pasikeitė kardinaliai (86)

DELFI Stilius kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžo 27 metų vilnietė Miglė. Drąsi mergina...

Kitą savaitę – tropinė temperatūra: Lietuvoje bus karščiau nei Turkijos kurortuose (39)

Po labai karšto savaitgalio – dar karštesnė savaitė. Sinoptikai pastarąsias dienas nuo kaktos...

Tautos priešas: kvapą užgniaužęs Egiptas prakeikia Salah sutraumavusį Ramosą (57)

Niekas labiau nesuvienija Egipto nei Mohamedas Salah , todėl šeštadienio vakarą dužo ne tik „...

Unikalus Lietuvos kurortas, kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (50)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

„Misija Sibiras‘18” bandomojo žygio metu į dienos šviesą sugrąžinta istorinė partizanų vieta (7)

Visą savaitgalį 80 atrinktų dalyvių žygiavo „Misija Sibiras‘18” bandomajame žygyje...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (243)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...