Kadangi šiuo metų sezonu lysvės ir šiltnamiai pilni pomidorų, reikia pagalvoti, kaip sumaniai juos išnaudoti ar pasiruošti artėjančiai žiemai.

Šis būdas yra labai paprastas ir lengvas, reikės juos pašauti tik į orkaitę, tad nereikės stovėti prie puodų bei keptuvių ir stebėti, kad niekas neprisviltų. Pavyks ir tiems, kurie nėra virtuvės asai. Tikrai verta išmėginti.

Orkaitėje keptas pomidorų padažas

Reikės:

  • 2 kilogramų pomidorų, geriausia naminių, skirtingų rūšių
  • 4 nedidelių svogūnų (naudojame du šviesius, du raudonus)
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • šviežių baziliko lapelių
  • aitriosios paprikos (naudokite tiek, kiek mėgstate aštrumą)
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Į kepimo skardą supjaustyti gabaliukais pomidorus, griežinėliais svogūnus, susmulkinti česnakus ir aitriąją papriką, suberti cukrų, druską ir pipirus.

Orkaitėje keptas pomidorų padažas

Viską gerai išmaišyti ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 valandą.

Orkaitėje keptas pomidorų padažas

Iškeptus pomidorus sudėti į indą, sutrinti trintuvu iki vientisos masės.

Orkaitėje keptas pomidorų padažas
Orkaitėje keptas pomidorų padažas

Ir jau galite mirkyti duoną ir valgyti ar dėti ant pasirinkto mėsos kepsnio. Skanaus!

Orkaitėje keptas pomidorų padažas

Pastaba: Nenustebkite, jog sudėję raudonus pomidorus, padažas bus labiau geltonos – oranžinės spalvos nei raudonos.

Jeigu norite šį padažą užsikonservuoti žiemai – reiktų naudoti ir actą. Visą masę užkaisti ir kai tik užvirs, supilti į iškaitintus stiklainius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)