5 porcijos

Reikės:

  • 1 kg konservuotų (arba nevirtų) avinžirnių
  • 150 g karšto rūkymo šoninės
  • 100 g vytintos nugarinės
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 1 vidutinio dydžio pomidoro
  • 1 vidutinio dydžio bulvės
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus
  • ~650 ml vandens
  • druskos, juodųjų pipirų, malto kumino

Gaminimas:

1. Jei naudosite nevirtus avinžirnius, tuomet juos reikėtų pamerkti šaltame vandenyje ir palikti brinkti pernakt.
2. Išpjauname pomidoro kietąją dalį (kur buvo kotelis), dedame į kokteilinę kartu su nuluptu svogūnu ir 250 ml vandens. Sutriname iki vientisos tyrės.
3. Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku.
4. Puode, kuriame virsite troškinį, įkaitiname aliejų ant silpnos ugnies, sudedame sutrintą česnaką. Pakepiname pora minučių. Po to supilame paruoštą tyrę, sudedame susmulkintą šoninę ir nugarinę, supilame 250 ml vandens ir troškiname ~20 min ant vidutinės ugnies (jei naudosite nevirtus avinžirnius, tuomet išbrinkintus avinžirnius sudėkite tuo pačiu metu, kai supilsite tyrę).
5. Bulvę nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į troškinį, troškiname 10 min.
6. Galiausiai sudedame avinžirnius, likusius 150 ml vandens ir troškiname dar 15 min, vis pamaišydami. Pagardiname druska, kuminu, juodaisiais pipirais pagal skonį.

Šis troškinys labai skanu patiektas su ryžiais.

Avinžirnių troškinys su šonine