Socialiniuose tinkluose tūkstančius sekėjų buriančios žinomos moterys Amelija Jakučionė-Žliobė, Indrė Trusovė ir Gintarė Dragašiūtė virtuvėje, o tuo pačiu ir ieškodamos produktų parduotuvėse sukasi itin dažnai. Šias moteris jungia vienas įprotis – apsipirkdamos, visos jos stengiasi sutaupyti ir savo sekėjams pristatyti tokius patiekalus, kuriuos išties nesudėtinga ir nebrangu pasigaminti namuose. Todėl „Maximos“ parduotuvėse ieško geltonomis prekių etiketėmis pažymėtų produktų su „Mažos kainos garantija“. Taip yra užtikrintos, jog mėgstamus ingredientus įsigyja tikrai ne brangiau nei kitose didžiosiose parduotuvėse, rašoma pranešime spaudai.
„Mažiausiai 2 kartus per savaitę palyginame 2000 perkamiausių prekių kainas mūsų parduotuvėse ir kituose didžiuosiuose prekybos centruose. Jei randame, kad kur nors mūsų stebimas produktas kainuoja pigiau, kainas savo parduotuvėse iškart sumažiname. Taip geriausios kainos paiešką atliekame už savo klientus ir jie gali būti tikri, jog už mėgstamus produktus mūsų parduotuvėse tikrai nepermoka“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Norėdamos parodyti, kad stebinti namiškius originaliais ir lengvai pagaminamais patiekalais nekainuoja daug, žinomos moterys siūlo patiekalų, puikiai tiksiančių pusryčiams, idėjas. Pastariesiems pagaminti prireikė tik tų produktų, kuriems taikoma „Mažos kainos garantija“. O kad įsitikinti būtų dar paprasčiau, taip pat ir suskaičiavo jų kainas.
Amelijos cukinijų ir varškės blynai
Reikės: 300 g cukinijos, šaukštelio druskos, 2 kiaušinių, 1–2 česnako skiltelių, 100 g varškės, 25 g kietojo sūrio, mėgstamų prieskoninių žolelių, 40 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių. O padažą pasigaminkite iš 200 g jogurto, ketvirtadalio ilgavaisio agurko ir skiltelės česnako.
Paruošimas: Sutarkuotą cukiniją sumaišykite su druska ir palikite pastovėti apie 15 minučių. Išplakite kiaušinius su traiškytu česnaku ir žiupsniu pipirų. Dėkite varškę, tarkuotą sūrį, žoleles ir sutrinkite šakute. Nuo cukinijų nuspauskite vandenį ir įmaišykite į tešlą kartu su miltais ir kepimo milteliais. Kepkite alyvuogių aliejuje. Padažui sutarkuokite agurką ir viską išmaišykite.
Indrės varškės apkepas
Reikės: 400 g pusriebės varškės, 5 kiaušinių, 300 g obuolių, 200 g bananų, 125 g ryžių, 50 g džiovintų spanguolių.
Paruošimas: Išplakite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti. Sumaišykite visus ingredientus. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.
Gintarės omletas su daržovėmis ir šonine
Reikės: 3–4 didelių bulvių, šviežių arba šaldytų daržovių mišinio, šoninės, 10 kiaušinių, gabalėlio sūrio, žiupsnelio druskos ir pipirų.
Paruošimas: Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite maždaug 15 minučių. Apvirtas bulves sudėkite į kepimo skardą, tada ant jų suberkite šviežių daržovių gabalėlius arba atšildytą šaldytų daržovių mišinį. Viską užklokite šoninės juostelėmis, o ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Ištraukus iš orkaitės omletą apibarstykite tarkuotu sūriu.