Primename, kad šiuo metu vyksta konkursas, kviečiantis pasidalinti mėgstamiausiu savo pusryčių receptu. Galbūt kas rytą susitepate ypatingų sumuštinių, kepate puriausią omletą, o gal tiesiog greit sukertate dubenėlį jogurto su skrudintais dribsniais? Nufilmuokite, kaip gaminate savo ryto patiekalą, o video atsiųskite mums patogiai jį įkeldami į mūsų sistemą arba naudodamiesi „WeTransfer“ sistema siųskite adresu maistas@delfi.lt, nepamiršę pavadinime įrašyti „Pusryčių konkursas“.

Originaliausio ir daugiausia simpatijų sulaukusio recepto autorius laimės patogiau virtuvėje suktis padėsiantį virtuvės kombainą „PHILIPS Avance Collection“. Daugiau apie konkursą ir prizą skaitykite čia.

Omletas su mėlynuoju sūriu ir šonine

Privalomi ingredientai:

3 riekelės šoninės
4 kiaušiniai
2 pomidorai
saujelė špinatų
kubelis mėlynojo sūrio

Papildomi ingredientai:

kelios riekės duonos
sviestas duonai patepti
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
kava

Gaminimas:

1. Įkaitinkite keptuvę.
2. Suplakite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Druskos nepadauginkite – sūrumo suteiks šoninė.
3. Apskrudinkite šoninę ir užpilkite kiaušinius. Uždenkite ir palikite ant vidutinės ugnies.
4. Pusę pomidoro supjaustykite mažais kubeliais.
5. Mėlynąjį sūrį supjaustykite mažais kubeliais.
6. Likusius pomidorus supjaustykite vieno kąsnelio dydžio gabaliukais.
7. Duonos paraikykite pagal savo norą ir tepkite sviestą.
8. Kai kiaušiniai jau beveik gatavi – suberkite mėlynąjį sūrį ir pomidorų kubelius.
9. Perlenkite omletą perpus, uždenkite, išjunkite ugnį ir palikite, kad susimaišytų skoniai.
10. Pabaikite ruošti garnyrą, pasiruoškite kavos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)