„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B. Nicholson.

Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“

„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B. Nicholson.

Beatos Nicholson kepta vištiena

Kokosų piene kepta višta

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 200–300 g sviestinio moliūgo
  • 1 aitriosios paprikos
  • 3–4 cm imbiero šaknies
  • 4–6 česnako skiltelių
  • saujelės čiobrelių
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 200 ml vandens
  • žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui
  • bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių patiekimui

Gaminimo būdas – laidos įraše.