„Krabų blynelius pamėgau dar studijų laikais, kai tik pratinausi prie virtuvės. Nuo tada juos labai mėgstu ir vis stengiuosi kažkaip paįvairinti receptą“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Šįkart Roma juos kepa su sūriu, tačiau primygtinai ragina išbandyti ir su konservuotais kukurūzais – tikrai dėmesio vertas skonis!

„Man patinka, kad blyneliai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę. Atvėsusius tinka panaudoti ruošiant sumuštinį – puiku dėti į pietų dėžutę ar neštis į gamtą. O jei kepsite mažesnius blynelius ir šalia patieksite mėgstamą padažą, tokiu užkandžiu galima pavaišinti į svečius užsukusius draugus“, – dalijasi tinklaraštininkė iš Plungės.

Tiesa, Roma turi vieną patarimą: jei nesinori stovėti prie keptuvės, blynelius galima kepti ir 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20min priklausomai nuo blynelių dydžio.

Krabų lazdelių blyneliai su sūriu

Reikės:

100 g krabų skonio lazdelių
30 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
40 g tarkuoto fermentinio sūrio
prieskoniams – druska, saldžioji rūkyta paprika ir česnakų granulės

Gaminimas:

1. Kiaušinį išplakti su prieskoniais. Sudėti į juos smulkiai pjaustytas krabų skonio lazdeles ir tarkuotą sūrį, viską išmaišyti.
2. Suberti miltus, dar kartą gerai išmaišyti. Jei masė labai tiršta ir „nelimpa“ tarpusavyje (taip gali nutikti dėl mažesnio kiaušinio), įpilkite šlakelį vandens ar pieno.
3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Šaukštu formuokite nedidelius blynelius, kepkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį apie 2 minutes, tada apverskite.
4. Viskas, tik tiek darbo! Patiekite su šviežiomis salotomis ir padažu (graikiškas jogurtas + salsa),



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)