Jurga šį pyragą atmena nuo vaikystės.

„Mama gamindavo, dažniausiai su kondensuoto pieno ir uogų pertepimu. Iš vaikystės ir atėjęs šis skanėstas. Karamelės recepta atradau prieš kelis metus. Tokią karamelę gamina ir jos receptu dalijasi viena mano mylimiausių norvegų kulinarių“, – pasako Norvegijoje gyvenanti Jurga.
Žinoma, sutinka, tinka ir rududu.

„Bet naminė karamelė – kur kas geriau. Juolab, kad šis karamelės receptas tikrai labai geras. Karamelė gaunasi nuostabi“, – sako J. Medžionienė ir kviečia pasigaminti.
Naminė karamelė

Reikės:
300 g cukraus
3 v. š vandens
125 g sviesto
300 ml riebios grietinėlės

Gaminimas:

* Cukrų ir vandenį supilti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Nemaišyti. Svarbiausia – kantrybė.
* Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies.
* Kitame puode užvirti grietinėlę.
* Karamelę grąžinti ant kaitlentės, supilti per kelis kartus grietinėlę, nuolat maišyti.
* Virti apie 5 minutes maišant.
* Pravėsus galima įberti žiupsnį stambios stalo druskos. Bus sūdyta karamelė.

Vaflių sluoksnius Jurga tepa keisdama įdarus. Dažniausiai pradeda ir baigia karamele. Prieš tepdama vaflių lakštų niekuo nevilgo.

„Kai jau visi sluoksniai sutepti, pyragą lengvai paspaudžiu knyga, bet ne per sunkia. Gerai būtų, kad desertas pastovėtų per naktį“, – pataria.

Na o tokio pyrago yra ne viena variacija.

„Man dar patinka su kondensuotu pienu, kurį pašildau su šiek tiek sviesto. Kitam sluoksniui tinka bet kokios rūgštesnės uogos“, – gaminant šį pyragą tinklaraštininkė kviečia improvizuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją