„Ne tik aš jau seniai gaminu šį pyragą – jį pamėgę ir mano draugai, pažįstami. Receptas paprastas ir nesudėtingas, o skonis – nuostabus! Todėl šis gražuolis patinka ne tik valgytojams, bet ir šeimininkėms, kurios nori pradžiuginti save, šeimą ar svečius, nes pyragas pagaminamas itin paprastai“, – pasakoja tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja.
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

Produktų pyragui įmantrių nereikia. Juos dažniausiai galima rasti kiekviename šaldytuve, na, gal tik varškės reikės daugiau nusipirkti.
„O smagiausia, kad pyragas visuomet sulaukia tik teigiamo įvertinimo. Patinka jis dideliems ir mažiems smaližiams! Mano šeima ir draugai įvertino jį 10 balų! Tad jei ieškote skanaus ir lengvai pagaminamo pyrago recepto – jūs jį radote“, – rekomenduoja Kristina.

Tinklaraštininkė dažnai šį pyragą kepa išvykai su šeima ar piknikui su draugais!
„Nes pyragas gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skonis puikus lieka ir kitą dieną, todėl drąsiai kepu pyragą iš vakaro, atvėsusį skanumyną supjaustau, sudedu į dėžutę ir iškylos vaišės paruoštos“, – sako Kristina Naturjevienė ir kviečia išbandyti.
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

Reikės:

500 g varškės (9 proc.)
4 kiaušinių
10 v. š. cukraus
9 v. š. aliejaus
9 v. š. pieno
12 v. š. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. Druskos

Kaip gaminti:

* 2 kiaušinius įmušti į didesnį dubenį, berti 9 šaukštus cukraus ir plakti maišytuvu apie 2 minutes.
* Į suplaktą masę pilti 9 šaukštus aliejaus, 9 šaukštus pieno, plaku maišytuvu apie 1 min.
* 12 šaukštų miltų sumaišyti su 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir įsijoti į suplaktą kiaušinių masę.
* Viską sumaišau mentele iki vientisos masės. Tešla paruošta!
* Į kepimo formą (24x32cm dydžio) įtiesti kepimo popierių.
* Pusę tešlos pilti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 laispnių orkaitėje apie 10 min. įjungus programą „viršus apačia“, be vėjelio.
* Tuo tarpu 500 g varškės versti į dubenį. Ten pat įberti šaukštą cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, įmušti 2 kiaušinius ir viską sutrinti iki vientisos masės. Varškės masė paruošta!
* Ant iškepusio lakšto sudėti visą varškės masę ir tolygiai paskirstyti.
* Likusią dalį tešlos užpilti ant varškės sluoksnio, tolygiai paskirstyti ir šauti atgal į 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 30 minučių.
* Iškepusį pyragą traukti lauk iš orkaitės, palaukt, kol šiek tiek pravės. Tuomet pabarstyti cukraus pudra (nebūtinai), pjaustyti ir ragauti.
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją