Kai nėra laiko, kai karšta, o norisi gaivaus ir lengvo patiekalo, dietistė Rima iš Kauno rekomenduoja pasigaminti varškės užtepėlę.

„Užtepėlė paruošiama itin paprastai ir greitai. Ypač tinka tais atvejais, kai reikia pavaišinti švečius, pasiimti keliaujant į pikniką ar išvyką į gamtą. Tiekti dera su keptomis ar šviežiomis daržovių lazdelėmis, krekeriais, trapučiais bei tepti ant duonos.

Ši užtepėlė – viena mėgstamiausių, kurią gaminu vasaros metu. Kartais vietoj svogūnų dedu saulėje džiovintus pomidorus. Jie irgi puikiai dera prie krapų ir varškės“, – pasakoja dietistė, maisto tinklaraščio „Wise Taste“ autorė.

Ir dalijasi kreminės, puikaus skonio užtepėlės rreceptu. Ji tiks prie įvairių patiekalų ar tiekti su daržovių lazdelėm, duona, krekeriais.


Reikės:

250 g varškės
125 g graikiško jogurto
3 skiltelių česnako
1 pundelio šviežių krapų
Saujelės šviežių svogūno
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos ir pipirų

Gaminimas:

1.Krapus, česnakus, svogūnus susmulkiname.

2.Visus ingredientus sumaišome ir sutriname su elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)