Kai nėra laiko, kai karšta, o norisi gaivaus ir lengvo patiekalo, dietistė Rima iš Kauno rekomenduoja pasigaminti varškės užtepėlę.
Ši užtepėlė – viena mėgstamiausių, kurią gaminu vasaros metu. Kartais vietoj svogūnų dedu saulėje džiovintus pomidorus. Jie irgi puikiai dera prie krapų ir varškės“, – pasakoja dietistė, maisto tinklaraščio „Wise Taste“ autorė.
Ir dalijasi kreminės, puikaus skonio užtepėlės rreceptu. Ji tiks prie įvairių patiekalų ar tiekti su daržovių lazdelėm, duona, krekeriais.
Reikės:
250 g varškės
125 g graikiško jogurto
3 skiltelių česnako
1 pundelio šviežių krapų
Saujelės šviežių svogūno
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos ir pipirų
Gaminimas:
1.Krapus, česnakus, svogūnus susmulkiname.
2.Visus ingredientus sumaišome ir sutriname su elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Skanaus!