Ta žinia, kad šiemet trečią klasę pradėjusi lankyti dukra iškepė dieviško skonio pyragą, vilnietė Ramunė Zaicevienė netverdama džiugesiu pasidalijo feisbuke maisto gamintojų grupėje „Kirvio koto turnyras“.

„Taip netelpu savam kaily, taip noriu pasigirt: šitą prancūzišką šokoladinį varškės pyragą su vyšniomis vakar iškepė mano devynmetė. Pagalbos nepriėmė, leido tik patikrinti, ar teisingai pamatavo produktus“, – rašė mama.

Man susisiekus su Ramune moteris pirma atsiklausė devynmetės Ūlos, ar gali apie ją pasakoti portalui Delfi.

„Ji visada noriai prisideda gaminant. Kočioja tešlą, spaudžia sausainius, gamina bandeles, salotas, mėgsta parinkti prieskonius mėsai. Sakė, labiausiai mėgsta mano kepamus chačapurius ir maskarponės tortą“, – gavusi dukters leidimą pasakoja Ramunė Zaicevienė.

Kaip devynmetei kilo mintis pačiai imti ir pirmą kartą iškepti pyragą? To Ramunė nežino.

„Laukdama, kol pasiimsiu ją iš mokyklos, Ūla sumąstė, kad nori iškepti pyragą. Tiesa, pradiniame plane turėjo būti obuolių pyragas, tačiau kaip tyčia šių namuose ir nebuvo. O laukti, kol tėtis grįždamas iš darbo jų parneš, nenorėjo“, – sako moteris.

Tada trečiokė atsivertė mamos segtuvą, kuriame sudėti įvairiausi receptai.

„Jame – 50 receptų, o gal ir daugiau. Išsirinko tokį, kuriam turėjome produktų. Tarp kitko, ši receptas – iš Delfi, tik mes jį pagerinome, vyšniomis apdėliodamos pyrago viršų – vietoj to, kad užbertume pagrindo trupinių. Pyragas išėjo labai skanus, po dienos nebuvo likę nė trupinėlio“, – pasakojo Ramunė.

Pasak pašnekovės, Ūla visada pasiruošusi eksperimentams virtuvėje. Anksčiau mama galvojo, kad dukra bus chemikė – labai jau visokius skysčius mėgdavo maišyti, marmalus gaminti, kai tik su vyresne sese likdavo vienos namie.

„Bet dabar manau, kad Ūla į kulinariją nukryps. Jau nekantrauja imtis kitų kepinių“, – šypsosi mama ir kartu su Ūla kviečia išbandyti prancūzišką pyragą.

Prancūziškas šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

Tešlos ingredientai:

Sviestas –200 g
Kakavos milteliai – 2 šaukštai
Miltai – 2 stiklinės
Cukrus – 0.5 stiklinės

Įdaro ingredientai:

Varškė – 500 g
Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai
Kiaušiniai – 4 vnt.
Cukrus – 1 stiklinė
Grietinė – 2 šaukštai

Gaminimas:

Šaltą sviestą sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi, kakavos milteliais ir miltais. Išeina biri masė.
Trupinius suberti į kepimo popieriumi išklotą formą ir gerai sutrombuoti.
* Įdarui sutrinti varškę, vanilinį cukrų, grietinę, cukrų ir kiaušinius.
Masę užpilti ant pagrindo ir išdėlioti vyšnias (paprastai naudoja šviežias arba šaldytas, bet šįkart ėmė iš nesaldžios uogienės).
* Kepė 190 °C apie valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)